Rocktörténelmet írt tegnap a Tankcsapda + videó

Ők voltak az elsők és az utolsók is, akik felléptek az ikonikus helyszínen.

Forrás: Haon2024. 10. 25. 19:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy korszak zárult le csütörtök éjszaka Debrecenben. Ezer és ezer élmény és emlék fűződik a belváros ikonikus szórakozóhelyéhez, amely több mint tizenkét éven át szolgálta nemcsak a helyieket, de még a vármegye határain túlról érkezőket is. Koncertek, bulik, lány- és legénybúcsúk, születésnapok, sikeres vizsgák, és ki tudja még, milyen alkalmak helyszíne volt a Roncsbár, ahol csütörtök este a Tankcsapda csapott utoljára a húrok közé a sokak által jól ismert színpadon – számolt be a Haon

A 20.30-ra hirdetett búcsúkoncert előtt már egy bő másfél órával megnyíltak a Roncsbár kapui. Izgatottan várakozó, Tankcsapda-pólóban lévő vagy éppen azért sorban állók készültek az utolsó bulijukra a Csapó utcai szórakozóhelyen. Nyugodtan megállapítható, hogy 

a város zenekara semmit nem veszített a népszerűségéből, hiszen erre a koncertre is pillanatok alatt elkeltek a jegyek.

– Jó érzéssel jöttünk, de rossz érzéssel fogunk távozni. Rengeteget jártunk ide, nagyon sajnáljuk, hogy vége a Roncsbárnak – fejezte ki az egyik iszogató társaság. Elmondták, az elmúlt évek alatt rengeteg élményt szereztek, több mint harminc koncerten jártak itt. Van debreceni, kisvárdai és nyíregyházi is a csapatban.

Rengeteg élményt szereztünk, de soha nem aljasodtunk le annyira, hogy gáz legyen. Meddig tart egy roncsbáros buli? Örökké!

 – mondták a fiatalok, majd az idén 35 éves Tankcsapdának üzenték: „December 30-án találkozunk a Főnix Arénában!”

A Tankcsapda szállította a Roncsbár búcsúbuliját csütörtök este (Fotó: Haol/Molnár Péter)

 

Nem csak a koncertek miatt maradt emlékezetes

– Leginkább a klubszezonban jártam ide, arra viszont nem emlékszem, hogy melyik volt itt a legjobb estém, tehát mindegyik az volt. A leggázabb élmény? Egyszer kibicsaklott a bokám, ennyi – árulta el a lap kérdésére Vanda. Barátnője, Petra, viszont határozottan kijelentette, mi volt az ő legjobb roncsbáros élménye: öt évvel ezelőtt itt tartotta a lánybúcsúját.

A jó hangulat pedig csak fokozódott, amikor az első Tankcsapda-számok felcsendültek a koncertteremben, ahol annyian gyűltek össze, hogy egy gombostűt se lehetett leejteni. A szervezők pedig igyekeztek azzal is a lehető legjobb élményt nyújtani, hogy a zenekar a 2012-es, itteni első koncertjének a repertoárjával készült a rajongóinak. A meglepetésekhez pedig a Haon stábja is hozzájárult: a zenekart egyedi kisfilmmel és látványos tortával lepték meg megalakulásuk 35. évfordulója alkalmából. 

Borítókép: Lukács Laci és a különleges torta (Fotó: Haon/Molnár Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.