A zene akár egész életeket is megváltoztathat

Vida Mónika Ruth-tal vasárnap este Zenei időutazás címmel a Pesti Vigadóban találkozhat a közönség a „Sem emlék, sem varázslat”-koncertsorozat nyitó hangversenyén.

Izsó Zita
2019. 09. 20. 18:47
null
Vida Mónika Ruth, Balázs János egyik legsikeresebb tanítványa Forrás: VMR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vida Mónika Ruth zongoraművész fiatal kora óta zenél: csak tizennégy éves volt, amikor Szerbiában megnyerte élete első nemzetközi versenyét. Később, 2016 júliusában meghívták a Lancaster International Piano Festival-ra, ahol elnyerte a fesztiválon megrendezett zongoraversenyen első díját.

Kamarazeni együttesével, a Trio Energico-val is gyakran fellép. Vasárnap este pedig Zenei időutazás címmel a Pesti Vigadóban találkozhat vele a közönség a „Sem emlék, sem varázslat”-koncertsorozat nyitó hangversenyén. „A programom összeállítása során mindig törekszem arra, hogy mind a laikus, mind a műértő közönség találjon benne olyat, ami kedvére való”– mondta el a Magyar Nemzetnek Vida Mónika Ruth, majd hozzátette, hogy a Zenei időutazást egy nagyszabású koncertnek szánja, és a múlt időskáláján végighaladva szeretné bemutatni a komolyzene nagyjait, és olyan műveket választott, amelyek reprezentálják az adott szerző munkásságát. Az esten Bach, Beethoven, Liszt, Rahmanyinov, Ravel és Sztravinszkij művei hangzanak majd el. Hozzátette, hisz abban, hogy a zenének gyógyító ereje van, és mindig törekszik arra, hogy ezt a koncertjein is közvetítse.

Mint mondta, a „Sem emlék, sem varázslat” című koncertsorozat következő állomása egy Chopin-est lesz a nagy zeneszerző halálának évfordulóján, aztán jövőre a Paganini-évfordulóról is megemlékeznek. „Emellett jövőre diplomázom a Zeneakadémián, úgyhogy az lesz a következő fontos állomás az életemben, amire nagyon készülök”– tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.