Az online térben készül 25. születésnapjára a Fonó

Szeretnék elismerni azokat a művészeket, akik meghatározták a Budai Zeneház első negyedszázadát.

Magyar Nemzet
2020. 05. 14. 15:24
null
Táncház Fotó: Knap Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ősszel ünnepli 25. születésnapját a Fonó, a járványhelyzet miatt, az online térben készülnek a jubileumi évadra. Az évforduló keretében szeretnék elismerni azokat a művészeket, zenekarokat, produkciókat, akik, amik meghatározták a Budai Zeneház első negyedszázadát. Ezért elindították a Fonó25 szavazást, amelynek nevezési fázisában összesen 25 kategóriájában várják a közönség véleményét június 15-éig. Szavazni ezen a linken lehet: http://www.fono.hu/szavazok. A kategóriák győzteseit a Fonó születésnapi évadnyitója keretében ősszel hirdetik ki.

Szintén az évforduló kapcsán várják azokat a Fonós emlékeket, történeteket, illetve képeket és tárgyakat fotózva, vagy szkennelve, amelyeket örömmel osztana bárki másokkal. A szervezők szeretettel fogadják ezeket a [email protected] címen.

A Zeneház a járványhelyzet alatt a rendelkezdések alapján zárva tart, ebben az átmeneti időszakban különleges online tartalmakkal várják a nagyérdeműt.

Táncház
Fotó: Knap Zoltán

Minden kedden 19.00 órától Berecz István Örökös Aranysarkantyú-díjas táncos, a Fonó népzenei művészeti igazgatójának online szólótánckurzusához lehet csatlakozni kezdőként és haladóként egyaránt. Csütörtökönként 19.00 órától Kubinyi Júlia népdalénekes, a Fonó népzenei művészeti vezetője tart énekkurzust.

A Budai Zeneház munkatársai online videóinterjúkat készítenek hétről-hétre a nép- és világzenei szcéna alkotóival, azokkal a művészekkel, akik meghatározzák a Fonó arcát.

A Fonó online karanténtartalmai megtalálhatók itt: http://www.fono.hu/hu/fono-online

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.