Fatemplom fesztivál Magyarföldön

Munkatársunktól
2019. 07. 11. 8:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén is megrendezik a Fatemplom fesztivált Magyarföldön. Első alkalommal még nem is nevezték fesztiválnak, a fatemplom ünnepét rendezték meg a templom felszentelésének első évfordulóján. Ez az ünnep mára már fesztivállá növekedett, ahol a fatemplomban és a szabadtéri színpadon különböző produkciók váltják egymást.

Huzella Péter gitáros, énekes, zeneszerző (képünkön) az eseményen bordalokat és megzenésített borverseket ad elő az idén ötvenéves Kaláka együttessel.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Többek között fellép a Debussy-dalokat hárfakísérettel előadó Harcsa Veronika, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, valamint a Csík zenekar. A hármas határ térségének különleges atmoszférájú eseményét a szabadtéri koncerteken kívül az irodalmi műsorok és a szakrális előadások teszik egyedivé.

A vasárnapi programot ökumenikus istentisztelet zárja. A fesztivál házigazdái Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.