Rátóti Zoltán: Az SZFE-s tüntetéssorozat egy előre eltervezett politikai akció

A művész szerint tisztességesebb lett volna azt mondani, hogy „kérem, meg akarjuk dönteni a kormányt”.

Magyar Nemzet
2020. 09. 21. 14:44
null
A színművész szerint az egyetemet elvégző művészjelölteknek a nemzeti kultúra letéteményeseinek kellene lenniük. Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bocsánatkérést vár a régi vezetőktől Rátóti Zoltán, a Színművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának tagja, aki szerint a kiszivárgott dokumentumból kiderült, hogy a tüntetéssorozat egy előre eltervezett politikai akció volt – írta az Origo.

A Nemzeti Színház közkedvelt művésze szerint ezzel bebizonyosodott, hogy bármit csinált volna az újonnan felálló kuratórium, ugyanez lett volna a vége.

– Tisztességesebb lett volna azt mondani, hogy kérem, meg akarjuk dönteni a kormányt, erre felhasználunk minden eszközt, ha kell, akkor az egyetemistákat is. A kiszivárgott dokumentumból egyértelművé vált, hogy az egyetem körüli tüntetéssorozat egy előre eltervezett politikai akció volt. Az is kiderült, hogy hazugságra épült az egész autonómiaféltő történet – nyilatkozta az Origo megkeresésére Rátóti Zoltán.

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.