időjárás 2°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Advent a Budapest-Belvárosi plébániatemplomban

Különleges programmal kedveskednek a híveknek advent második vasárnapján a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban. A műsor csobányolással kezdődik, melyet a bonyhádi székhelyű Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének csoportja mutat be. A csobányolás Krisztus születését megjelenítő, dramatikus, házaló színjáték, mely mára a bukovinai székely népcsoport jelképévé vált, 2013-ban került a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére.

Advent a Budapest-Belvárosi plébániatemplomban

Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom
https://www.facebook.com/events/954123292213913 Jegyrendelés

Ezt követően az Óbecsei Schola Cantorum adventi és karácsonyi – főként egyházi – dalokat ad elő tagjaival, vendégeivel. A vajdasági vegyeskar ezúttal gyermekekkel kiegészülve énekel, valamint hangszeres kísérettel is ad elő karácsonyi énekeket.

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: [email protected] A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Arra kérik a regisztrált vendégeket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! A nem regisztrált vendégeknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudnak helyet biztosítani. 

Helyszín: Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom (1056 Budapest, Március 15. tér 2.)