időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Olasz énekesnő a Karosi Júlia Quartettel a BJC-ben

Egy nemzetközi kulturális csereprogram keretében magyar színpadra lép Daniela Spalletta. Az olasz énekesnő a Karosi Júlia Quartettel ad közös koncertet szeptember 28-án a Budapest Jazz Clubban. Az esten saját szerzemények, átiratok és dzsessz örökzöldek egyaránt elhangzanak. A két énekesnőben közös a műfajokon átívelő gondolkodás, valamint a merész improvizációk alkalmazása.

Olasz énekesnő a Karosi Júlia Quartettel a BJC-ben

Budapest Jazz Club
https://jegymester.hu/production/10080526/jazz-air-project-daniela-spalletta-it-a-karosi-julia-quartet/8247161 Jegyrendelés

A budapesti Olasz Kultúrintézet által fogadott szicíliai születésű énekesnő, zeneszerző, szövegíró, Daniela Spalletta a JAZZIT magazin szerint az egyik legfontosabb képviselője a műfajnak Itáliában.

A szeptember 28-i koncerten a BJC-ben a közönség a két énekesnő közös produkcióját hallhatja.

Karosi Júlia dzsesszénekes, zeneszerző Without Dimensions című albumáról, amely 2020-ban a német-holland Double Moon Records gondozásában jelent meg, a rangos Jazz Weekly, valamint számos nyugati szaklap elismerő kritikát közölt. A hat Bartók- és egy Kodály-mű átdolgozását, valamint Karosi Júlia öt saját kompozícióját tartalmazó anyagon Ben Moder világhírű amerikai gitáros játéka is hallható.

Karosi Júlia Quartet további tagjai: Oláh Krisztián – zongora; Bögöthy Ádám – bőgő; Varga Bendegúz – dob

Jegyvásárlás: ITT