Képregény készül Asterix eddig kiadatlan kalandjából

Képregényalbum készül Asterix eddig csak hanglemezen létező kalandjából. A Le menhir d'or (Az arany menhir) címet viselő, feledésbe merült történetet 1967-ben hangoskönyvként, kísérőfüzettel adták ki, képregényként eddig nem jelent meg – közölte az Egmont Ehapa német kiadó hétfőn.

Forrás: MTI2020. 04. 27. 22:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A René Goscinny (1926-1977) szövegíró és a márciusban elhunyt Albert Uderzo (1927-2020) rajzoló közös munkájából született Asterix-világ ezen történetében Hangjanix a főszereplő, aki részt akar venni a bárdok számára rendezett legendás dalversenyen, amelynek nyertesét az arany menhirrel tűntetik ki. Asterixet és Obelixet felkérik, hogy kísérjék el Hangjanixet a versenyre.

A rajzokat Uderzo még 1967-ben készítette, 2019-ben pedig az ő felügyelete alatt végezték el restaurálásukat a kiadó munkatársai.

Céleste Surugue, a Goscinny és Uderzo kiadványainak kezelésére még Uderzo által életre hívott Albert René Kiadó ügyvezető igazgatója elmondta, a 44 oldalas képregény a tervek szerint október 21-én jelenik meg 100 ezres példányszámban.

„Ez az album különleges, mivel valódi kincset tárunk fel általa” – mondta Surugue. A kiadványban olvasható és látható Goscinny teljes szövege és az Uderzo által megalkotott 14 illusztráció.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.