Németországba megérkezett a májusi tél

A hazánk időjárását is meghatározó markáns hidegfront Európában van, ahol hóval indította a hetet.

Magyar Nemzet
Forrás: idokep.hu, met.hu2020. 05. 11. 16:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jó előre jelzett és hamarosan Magyarországra is megérkező markáns hidegfront, Európában van ahol havazással indította a hetet.

Az Időkép beszámolója szerint Németországban a legtöbb helyen már bőven 10 celsius fok alá esett vissza a hőmérséklet, még a déli, délkeleti régiókban mérnek 15-17 fok körüli értékeket.

Az időjárási portál beszámolója szerint a Sachsen-Anhalt tartományban csupán 525 méteres magasságon lévő Ostharzban a vasárnapi 20 fok helyett hétfő délután csupán 2 fokot mértek és a világhálóra feltöltött képek tanúsága szerint komoly havazás is volt, a táj így május idusán is szépen kifehéredett.

Bár a múlt héten még olyan számítások is napvilágot láttak, hogy az említett hidegfront hazánkban is okozhat vegyes halmazállapotú csapadékot, a jelek szerint ettől nálunk nem kell tartani, de erős, viharos szélre, esőre, záporra, zivatarra és 10-15 fokos lehűlésre Magyarországon is számítani kell.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mifelénk egyre komolyabb gondot okozó aszályt azonban ez a front sem szünteti majd meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.