Az ananászkonzervet sokszor feleslegesen cukorral és egyéb adalékanyagokkal dúsítják, ezért elsősorban a natúr termékeket érdemes keresni, vagy a legjobb, ha frissen fogyasztjuk ezt a gyümölcsöt. Sokakat elriaszt a meghámozása, pedig a megfelelő technikával megy majd, mint a karikacsapás!
Elsőként vágjuk le az ananász koronáját és talpát, majd a héját az apró barnás szemekkel és magokkal együtt. Ezután vágjuk négyfelé a gyümölcsöt, és távolítsuk el a kemény, rostos középső részt. Végül kockázzuk, vagy szeleteljük fel a gyümölcshúst.
Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?
Csak kemény, de érett példányt vigyünk haza, aminek érezni a finom, egzotikus illatát. Esetleg kihúzhatjuk egy levelét; ha könnyen kijön, nem kell hezitálni a vásárláson. Nézzük meg a gyümölcs alját is, nehogy penészfoltok legyenek rajta.
Igazi kilófaló
Az ananász valódi jolly joker lehet a tisztítókúrában! A benne található különleges fehérjebontó enzim, a bromelin, segít a zsírégetésben, a gyümölcs magas rosttartalma pedig a salaktalanításért felelős.