Javítana a mobilok üzemidején a dél-koreai vállalat

Az újítást a váltakozó képfrissítési sebesség jelenti.

Forrás: origo.hu2020. 08. 14. 11:56
null
Peking, 2020. augusztus 7. A WeChat üzenetküldõ alkalmazás ikonja egy okostelefon kijelzõjén Pekingben 2020. augusztus 7-én. Donald Trump amerikai elnök az elõzõ nap betiltott mindenfajta tranzakciót a TikTok videomagosztó kínai anyavállalatával, a ByteDance vállalatcsoporttal, valamint a WeChat üzenetküldõ szolgálatot mûködtetõ Tencent kínai internetes óriással. Az amerikai polgárokra és vállalatokra vonatkozó tilalom az elnöki rendelet megjelenése után 45 nappal, vagyis szeptember 20-án lép életbe. MTI/EPA/Roman Pilipej Fotó: Roman Pilipej
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az okostelefonok és tabletek egyik legnagyobb fogyasztású komponense az érintőkijelző. Ezzel a tudomány jelenlegi állása szerint nem igazán lehet mit kezdeni, azonban a Samsung a napokban bejelentett egy olyan fejlesztést az OLED paneljeihez, amely érezhetően növelheti a készülékek akkus üzemidejét – írja az Origo.

Az újítást a váltakozó képfrissítési sebesség jelenti: a vállalat új OLED panelje képes a kijelzőn megjelenő tartalom függvényében, teljesen automatikusan és villódzásmentesen 10-120 Hz között állítani a tempót.

Például a fotók nézegetésekor vagy a cikkek olvasásakor bőven elég lehet másodpercenként csak 10 alkalommal frissíteni a kijelző képét, az e-mailezéshez jó 30 is, a videók nézésekor már 60 hertzre lehet szükség, míg a játékok futtatásakor akár 120-ig is kilőhet a tempó.

A jelenleg használt mobilkijelzők tipikusan fix 60 Hz-en frissítenek, teljesen függetlenül attól, hogy éppen mit jelenítenek meg, így az üzemidejük jókora részében energiát pazarolnak.

A mérések szerint az adaptív képfrissítési sebességre képes OLED érintőkijelző tipikus használat mellett átlagosan 22 százalékkal, ideális körülmények között pedig 40 százalékkal csökkenti a megjelenítő fogyasztását.

A panel a Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G mobilban debütál majd, és máris elérhető a vállalattól telefonos kijelzőket vásárolni kívánó gyártók számára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.