Maratonfutó pap állította meg a templomból menekülő tolvajt

Maratonfutó pap állította meg a templom pénzével menekülő tolvajt egy lengyelországi plébánián.

Forrás: MTI2020. 08. 27. 22:01
null
Eger, 2016. szeptember 13. Az egri Érseki Fõszékesegyház vagy más néven az egri bazilika épületében található adományok gyûjtésére szolgáló persely. A bazilika Magyarország egyik legnagyobb temploma. Pyrker János László érsek, pátriárka építette, Hild József tervei alapján, klasszicista stílusban. Az épület e stílus egyik legszebb magyar képviselõje. Az épület három hajós, melyet középen egy kereszthajó metsz át, metszéspontban a nagy kupolával. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakub Lechniak plébános épen a Kamionekben lévő Szent Teréz anya kápolna sekrestyéjében tartózkodott, amikor zajt hallott és észrevette, hogy eltűnt a templom adományokat gyűjtő doboza.

Meglátta az ablakon át menekülő férfit és utánaeredt. Amikor utolérte, a tettes eldobta a zsákmányt.

A pap értesítette a rendőrséget, a hatóságok a személyleírás és az iránymutatás alapján néhány percen belül el is fogták a 25 éves férfit, akit a plébánia közelében elkövetett négy rendbeli lopással és betöréssel vádolnak.

A férfi beismerte tetteit.

Lechniak az elmúlt években több maratont is futott lengyelországi és európai versenyeken.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.