Megvannak az első képek az orosz elnök luxusterepjárójáról

Gyártása várhatóan 2022-ben kezdődik, de Putyin valószínűleg már előtte kap egy páncélozott példányt.

Forrás: origo.hu2020. 08. 21. 13:15
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2019. június 20. Vlagyimir Putyin orosz elnök a Közvetlen Vonal elnevezésû éves interaktív televíziós fórumon válaszol a lakosság kérdéseire a moszkvai Gosztiny Dvor stúdióban 2019. június 20-án. MTI/EPA/Alekszej Nyikolszkij Fotó: Alekszej Nyikolszkij Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orra Rolls-Royce, a hátulja Bentley: elegáns, de nem túl egyedi a Komendant nevű szabadidő-autó.

A szellemi tulajdonokkal, szabadalmakkal foglalkozó orosz szövetségi intézmény, a Rospatent tette közzé az Aurus Komendant első képeit, amelyekből már jól látható, hogyan is fog kinézni a delegációkba szánt luxusterepjáró és a polgári változata.

Az orosz állami forrásokból kifejlesztett Unified Modular Platform alapra épülő Aurus luxusmodellek közül elsőként a Senat nevű négyajtós szedán mutatkozott be, amelynek első, hosszított, páncélozott példányát Vlagyimir Putyin orosz elnök kapta meg 2018-ban. A mindössze 120 példányban készülő Rolls-Royce másolatpolgári változatának gyártása idén kezdődött el Oroszországban.

Aki már látta a Senatot, annak nem okoz majd nagy meglepetést a krómmal gazdagon díszített Komendant megjelenése, mivel az orruk szinte teljesen megegyezik. A legnagyobb különbség a SUV kombiszerű farkiképzése,amely a modellfrissítés előtti Bentley Bentaygáéra hasonlít, de még annál is konzervatívabb, és talán elegánsabb is.

Műszakilag nem különbözik a Komendant a Senattól, ugyanazt a 4,4 literes, hibrid hajtással kiegészített, Porsche és Bosch segítséggel kifejlesztett, biturbó V8-as benzinmotort használja, amely 598 lóerőt és 880 Nm-t ad le. Természetesen mind a négy kerék meghajtott, az erő kilencfokozatú automatikus váltón keresztül jut el hozzájuk.

A légrugós felfüggesztést úgy programozták a Komendantnál, hogy alaphelyzetben 20 centis hasmagasságot biztosítson, ami persze lehet kevesebb vagy több is, a magasság állítható az igények függvényében.

A luxusterepjáró kis szériás gyártása várhatóan 2022-ben kezdődik meg, de Putyin valószínűleg már jóval előbb kap egy páncélozott példányt.

A Komendant mellett a szintén fejlesztés alatt álló Aurus motorkerékpárról is közölt képeket a Rospatent. A Kalasnyikov közreműködésével fejlesztett kétkerekű modern LED lámpákat, állítható dőlésszögű szélvédőt és masszív vázat kapott. A végleges változat állítólag elektromos hajtással lép majd piacra 2-3 év múlva.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.