
Kiderült a málna sokak által nem ismert titka
A nyár szupergyümölcse a málna – ezért érdemes mindennap fogyasztani.
A főtt kukorica ugyanúgy hozzátartozik a nyárhoz, mint a dinnye, a barack vagy a hűs frissítők. Nem múlhat el úgy a kedvenc évszakunk, hogy nem majszoltunk el néhány csövet otthon vagy a strandon. De vajon hogyan készül az igazán finom főtt kukorica? Az első lépés az alapanyag kiválasztásával indul. Adunk néhány tippet!
A kukorica kiválasztása
Érdemes megtanulni, hogyan különböztethetjük meg a takarmánykukoricát a csemegekukoricától. Az előbbi szemei sötétebbek, míg az utóbbi szemei inkább vajszínűek, tehát sokkal világosabbak.
Ezt mindenképp ellenőrizzük vásárláskor. Aztán arra is érdemes figyelni, hogy milyen a tengeri „haja” vagy „bajusza”. Ha száraz, akkor a kukorica már több napos, nem friss, a szemek is keményebbek, tovább kell főzni őket.
Tévhit, hogy a kukorica soká fő meg. Ha friss csemegekukoricát választottunk, akkor elég neki negyedóra is.
A főzés menete:
A nyár szupergyümölcse a málna – ezért érdemes mindennap fogyasztani.
Egész nap vizet iszik, mégis azt érzi, hogy szomjas? Lehet, hogy ideje újragondolni a folyadékfogyasztási szokásait.
Melegben hamarabb elfáradunk, könnyebben kiszáradunk és gyakoribbak az alvászavarok is.
A 101 éves táplálkozási szakértő elárulta.
A nyár szupergyümölcse a málna – ezért érdemes mindennap fogyasztani.
Egész nap vizet iszik, mégis azt érzi, hogy szomjas? Lehet, hogy ideje újragondolni a folyadékfogyasztási szokásait.
Melegben hamarabb elfáradunk, könnyebben kiszáradunk és gyakoribbak az alvászavarok is.
A 101 éves táplálkozási szakértő elárulta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.