A főtt kukorica ugyanúgy hozzátartozik a nyárhoz, mint a dinnye, a barack vagy a hűs frissítők. Nem múlhat el úgy a kedvenc évszakunk, hogy nem majszoltunk el néhány csövet otthon vagy a strandon. De vajon hogyan készül az igazán finom főtt kukorica? Az első lépés az alapanyag kiválasztásával indul. Adunk néhány tippet!
A kukorica kiválasztása
Érdemes megtanulni, hogyan különböztethetjük meg a takarmánykukoricát a csemegekukoricától. Az előbbi szemei sötétebbek, míg az utóbbi szemei inkább vajszínűek, tehát sokkal világosabbak.
Ezt mindenképp ellenőrizzük vásárláskor. Aztán arra is érdemes figyelni, hogy milyen a tengeri „haja” vagy „bajusza”. Ha száraz, akkor a kukorica már több napos, nem friss, a szemek is keményebbek, tovább kell főzni őket.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
kukorica főzése
Tévhit, hogy a kukorica soká fő meg. Ha friss csemegekukoricát választottunk, akkor elég neki negyedóra is.
A főzés menete: