Háztartási kütyü veszélyezteti a rendőrök jövőbeli biztonságát

Leleplezhetik a nyomozó ügynököket és rendőröket.

Forrás: origo.hu2020. 09. 02. 21:44
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden eddiginél egyszerűbb az otthoni biztonsági kamerák használata, már szó szerint bárki installálhat bárhova egy akkumulátort és wifikapcsolatot használót. Ezután a mobiljukon valós időben értesítést kaphatnak, ha valaki aktiválta a kamera mozgásérzékelőjét, és élőben is követhetik távolról a képét.

A rendfenntartó szervek gyorsan meglátták a technológiában az előnyt. Az Egyesült Államokban a népszerű Ring márkával együttműködve próbálták rávenni a kapucsengőbe épített kamerák tulajdonosait, hogy automatikusan tegyék elérhetővé a felvételeket a hatóságok számára.

Fotó: Pexels

Az FBI a napokban egy belsős tájékoztatásában rámutatott, hogy ezek az eszközök egyre gyakrabban bizonyulhatnak kétélű fegyvernek: nemcsak a bűnözőket buktathatják le, hanem az utánuk nyomozó ügynököket és rendőröket is.

Az FBI konkrét példát is felhozott a problémára: még 2017-ben egy gyanúsított azonnal értesült arról, hogy az ügynökei titkos házkutatást próbálnak tartani a bérelt lakásában, erről pedig a bérbeadót és a szomszédját is azonnal értesítette. A wifire kapcsolt, kamerás kapucsengője jóvoltából látta és hallotta is az ügynököket.

Az FBI kiemelte, hogy az ügynökök és a rendőrök rajtakapása nemcsak a nyomozásaikkal babrálhat ki, de jelenlegi és jövőbeli biztonságukat is veszélybe sodorhatja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.