időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Közutasok életével játszott egy pofátlan autós + videó

Forrás: origo.hu
2020.09.11. 18:29
Közutasok életével játszott egy pofátlan autós + videó

Fittyet hányt a figyelmeztető táblákra egy autós, nagy sebességgel húzott el a karbantartási munkát végző közutasok mellett az M7-esen.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. balatonvilágosi mérnöksége szeptember 10-én, csütörtökön több szakaszon is növényzetgondozási munkákat végzett az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán. Polgárdi térségében a leállósávon haladó, és ott szabályosan dolgozó, kaszálási munkákat végző közutas gépbe csapódott be egy autó.

A baleset következtében az autó utasa elhunyt, a sofőr pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A közutas dolgozók a balesetben könnyű sérüléseket szenvedtek, szakpszichológus segít nekik feldolgozni a sajnálatos esetet.

Hasonló eset történt csütörtökön siófok térségében is aznap, de ott szerencsére nem következett be tragédia.

Az M7-es autópálya kérdéses szakaszán az elválasztósáv növényzetgondozási munkáin dolgoztak, ahol két lépcsőben volt előjelző jármű: első körben 100 km/h-s sebességkorlátozás és a belső sáv elfogyására is figyelmeztető jelzések, míg második körben 80 km/h-s sebességkorlátozás és előzni tilos tábla is ki volt helyezve.

Ezeken kívül a térségben található digitális, autópályák fölötti, változtatható jelzésképű táblákon is előre jelezték a munkaterületet.

Ennek ellenére a Magyar Közút egyik járművének fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy a terelés előtt egy terepjáró látható módon nem tartotta be sem a sebességkorlátozást, sem az előzési tilalmat, miközben a munkaterületet védő, ütközésienergia-elnyelő berendezéssel felszerelt teherautótól nem messze tért vissza a külső sávba.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt 20 évben 17 munkatársát vesztette el munkavégzés közben, szabálytalanul közlekedő autósok miatt. A gyorsforgalmi utakon átlagosan hetente történik valamilyen szintű baleset munkaterületek térségében, csak az elmúlt pár hétben három darab ütközésienergia-elnyelő modult törtek össze az autósok.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.