Összeomlik a WhatsApp ettől a rosszindulatú üzenettől

Az összes csevegésüket elveszíthetik a rossz tréfa áldozatai.

Forrás: origo.hu2020. 09. 11. 14:24
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb kellemetlen csínytevésre hívta fel a figyelmet a WABetainfo, a jelek szerint különleges karaktereket tartalmazó üzenetekkel Android és iOS platformokon is összeomlasztható a WhatsApp chatalkalmazás. A karaktereket tartalmazó üzenetek megnyitásakor azonnal elhasal a csevegő, ráadásul ezután minden egyes újraindítási kísérletkor ugyanez történik.

Az áldozatok kétféle módon tehetik újból működőképessé a chatalkalmazást. Amennyiben az összeomlás előtt bejelentkeztek számítógépes böngészőben a WhatsAppba, akkor a webes felületről letilthatják az összeomlást kiváltó üzenet feladóját, majd törölhetik magát az üzenetet is.

Fotó: Pexels

Ha nem léptek be a webes felületre az áldozattá válás előtt, akkor ezt az opciót már nem tudják igénybe venni, hiszen a QR-kódos bejelentkezési módszer miatt szükségük volna a WhatsApp mobilappra a webes felületre való belépéshez.

Két dolgot tehetnek: vagy megvárják az összeomlást kiváltó hibát javító frissítést, vagy újratelepíthetik a whatsappot.

Az utóbbival az a probléma, hogy ha nem készítettek biztonsági másolatot a csevegéseikről, akkor az összes meglévő üzenetük örökre elveszik, mivel ezeket csak a mobiljukon tárolja a WhatsApp.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.