Mostantól virtuálisan várják a gyárak a látogatókat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken rendezi meg a IV. Modern Gyárak Éjszakáját, amelynek keretében a járványhelyzetre tekintettel a gyárak és üzemek ezúttal online nyitják meg kapuikat az érdeklődők előtt – közölte az ITM csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 11. 12. 13:22
null
Budapest, 2020. oktber 3. Dolgozk az Iamart Cementlap Manufaktrban a Csepel Mvek nyitott gyrak htvgjn 2020. oktber 3-n. MTI/Mnus Mrton Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy 76 vállalkozás várja az érdeklődőket, akik még regisztrálhatnak az eseményre a Modern Gyárak Éjszakája oldalán – írták.

A programsorozat kapcsán György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány ellenére is töretlenül zajlik Magyarország újraiparosítása. Az idén online formában megrendezendő Modern Gyárak Éjszakája is ennek a szimbóluma.

Az újraiparosításban rejlő legfontosabb kihívás az államtitkár szerint az, hogy bár a rendszerváltozás idején voltak olyan magyar nagyvállalatok, amelyek exportképes kapacitásokkal rendelkeztek, de ezt a tudást hagyták elveszni a korábbi döntéshozók. 2010 óta a kormány azon dolgozik, hogy különféle programokkal és intézkedésekkel – így például a Magyar Multi Programmal és az Irinyi Tervvel – segítse a Magyarországon működő vállalkozásokat. A cél a multinacionális vállalkozásoknál és a technológiaváltást végrehajtó magyar cégeknél rendelkezésre álló tudás elterjedésének támogatása a tanulni és a fejlődni vágyó hazai kis- és középvállalkozások körében – tette hozzá az államtitkár.

A Modern Gyárak Éjszakáján a területükön kiemelkedő vállalkozások engednek betekintést a működésükbe virtuálisan. Az esemény célja azoknak az innovatív megoldásoknak a bemutatása, amelyek versenyképessé, mintaértékűvé teszik a Magyarországon működő gyárakat, üzemeket. A bejárható gyárak a repülőgépgyártástól a növénytermesztésen át a fertőtlenítőszer-gyártásig lefedik a gazdaság teljes spektrumát. Az esemény az ITM közlemény szerint hozzájárul a vállalkozói kedv növeléséhez, a fiatalok érdeklődésének felkeltéséhez, a vállalatok munkaerő utánpótlásához, a korszerű technológiák népszerűsítéséhez, valamint ahhoz, hogy a vállalkozások egymástól is tanuljanak, fejlődjenek.

A program során elérhetőek lesznek 360 fokos kamerával készült virtuális séták, gyárbemutató videók, riportfilmek és miniportrék is. Az esemény közösségimédia-oldalán a követők megismerhetik a „technológia arcait”, vagyis a gyárakban és üzemekben dolgozó szakembereket. A bemutatók megtekintése után a regisztrált felhasználók játékos kvízben tehetik próbára tudásukat. A helyesen válaszolók között a szervezők a gyárak által felajánlott ajándékcsomagokat és egyedi gyárlátogatásokat sorsolnak ki – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.