A Budapesti Történeti Múzeum a Highlights of Hungary versenyen

A programsorozat célja, hogy óvodások, nyugdíjasházak lakói és klubtagjai múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehessenek részt.

Forrás: Budapesti Történeti Múzeum2021. 02. 08. 12:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy öröm és megtiszteltetés érte a Budapesti Történeti Múzeumot, mivel a múzeumok közül egyedüliként szerepelhet a Highlights of Hungary idei év legjobbjai között. Az Együtt lenni jó elnevezésű múzeumpedagógiai foglalkozást a BTM egyik tagintézménye, a Budapest Galéria dolgozta ki, és az idei versenyre a 2019-ben Nagyköveti díjat kapott Pet kupa csapata jelölte. Az integrációs programsorozat célja, hogy óvodás gyermekek, nyugdíjasházak lakói és klubtagjai havi rendszerességgel közös múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehessenek részt.

A Highlights of Hungary egy nonprofit kezdeményezés, amely évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Céljuk, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket, valamint közösséget szervezzenek azok alkotói és alakítói köré.

Fotó: Budapesti Történeti Múzeum

Az „Együtt lenni jó!” program, amely 2020-ban Múzeumpedagógiai Nívódíjban is részesült, egy közösségformáló kezdeményezés is egyben. Együttműködésre szeretnék ösztönözni a kisebb múzeumokat, tájházakat és a közelükben található óvodákat, idősotthonokat, hogy a saját közösségük számára együtt dolgozzanak ki hasonló programokat.

Mindannyian tudjuk, hogy együtt lenni jó! Kérjük, szavazatával támogassa Ön is a programot! Szavazni ezen a linken keresztül lehet február 18-ig.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.