időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

Megkaphatja az őt megnyomorító fehér cápa fogát egy ausztrál szörfös

Forrás: origo.hu
2021.05.08. 16:45
Megkaphatja az őt megnyomorító fehér cápa fogát egy ausztrál szörfös

Dél-Ausztrália állam kivételesen engedélyezte egy helyi szörfösnek, hogy megkapja a fogát annak a fehér cápának, amely kis híján megölte őt néhány évvel ezelőtt – írja az Origó.

A most 32 éves Chris Blowes-t szörfözés közben támadta meg egy 5,5 méteres fehér cápa a dél-ausztráliai Fishery Baynél 2015 áprilisában, írja a BBC News.

A férfi szerint a ragadozó egy ideig rángatta és játszadozott vele, majd végül letépte az egyik lábát.

Blowes-t két barátja húzta ki a partra, majd miután a mentősök ellátták, egy adelaide-i kórházba szállították.

A szívem teljesen leállt, ezért szívmasszázst alkalmaztak, amíg végre az élet jeleit mutattam – idézte fel a férfi, aki 10 napig volt kómában az incidens után.

Amikor a rendőrök elmentek begyűjteni a szörfdeszkáját, egy cápafogat találtak benne, amelyet a helyi törvényeknek megfelelően átadtak az illetékes hatóságnak.

Chris Blowes Fotó: Twitter

Dél-Ausztrália állam tiltja a fehér cápák bármely testrészének birtoklását, értékesítését vagy vásárlását, és azok, akik megszegik a törvényt akár 100 ezer ausztrál dollár (23 millió forint) pénzbírságot vagy két év börtönbüntetést is kaphatnak.

Blowes több alkalommal is felkereste a hatóságot amiatt, hogy megkaphatja-e a fogat, de csak azután tettek vele kivételt, hogy egy helyi politikus tudomást szerzett az ügyéről és közbenjárt az érdekében. Ez az első alkalom, hogy valaki kivételt élvez a törvény alól az államban.

A deszkámba ragadt. Soha nem ölnék meg egy cápát a fogáért, de ez elvette a lábam és nem látok okot arra, hogy én miért ne kaphatnám meg a fogát – mondta a szörfös.

Blowes, aki ma már műlábbal is bátran meglovagolja a hullámokat, otthonában őrzi a cápafogat, és rendszeresen magával viszi, amikor motivációs beszédeket tart balesetéről.

Ez egy jó kis szuvenír, amelyet majd megmutatok az unokáimnak – jegyezte meg a férfi.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Twitter

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.