Egy dühös elefánt rátámadt egy szoborra, mert vetélytársnak hitte

A hatalmas elefánt méregbe gurult, miután felfedezte, hogy riválisa a területén tartózkodik, ezért azonnal megmutatta a szobornak, hogy ki az úr a thaiföldi Khao Yai Nemzeti Parkban – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 08. 26. 15:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fent videón az a pillanat látható, amikor a dühös elefánt féltékenységből megtámadja szobormását.

Az ormányos éppen élelmet keresett, amikor észrevette a területén a szobrot. Néhány pillanatig szemügyre vette őt, majd támadásba lendült.

A thaiföldi Khao Yai Nemzeti Park dolgozói szerint valószínű, hogy a szobrot az elefánt vetélytársának tartotta, hiszen a vadonban ezek az állatok gyakran harcolnak párzási jogukért. A rövid csata után a „győztes” visszasétált az erdőbe, míg a parkőrök feltakarították a „vesztes” maradványait.

Ple Srichai, a Nemzeti Park illetékese azt mondta:

Vicces volt, ahogy a dühös elefánt megpróbálta megtámadni a szobrot. A hím példányok gyakran harcolnak nőstényeikért, így minden bizonnyal azt hihette, hogy ellenfele igazi elefánt, amelynek meg kell hogy mutassa az uralmát.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Flickr

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.