Tiltólistás élelmiszerek életmódváltóknak

Nemcsak az edzőteremben, hanem a konyhában is sok időt kell eltöltenie annak, aki életmódváltásba kezd. Jöjjön egy lista, hogy mit ne együnk, ha fogyni vagy izmosodni szeretnénk – olvasható a CsupaSport cikkében.

Juhász Kristóf
2021. 08. 23. 15:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fehérjék, amit mellőzzünk

Izomépítéshez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű, jó minőségű fehérje fogyasztása. Ám a fehérjék között is van olyan, amit nem ajánlatos fogyasztani.

Bőrös csirke – ha csirkemellet vagy csirkecombot eszünk, akkor a bőrét mindig távolítsuk el, mert olyan zsírt tartalmaz, amire nincsen szüksége a szervezetünknek.

Rántott hús – a rántott húson lévő panír, morzsa egyszerű szénhidrátot tartalmaz, amit jobb, ha mellőzzünk az étrendünkből.

Szalonna – A bacont és a szalonnát sokan szeretik, de túl zsíros.

Szénhidrát, amit mellőzzünk

Ahogyan előző cikkünkben is írtuk, a szénhidrát nem ellenség, ám itt is megkülönböztetünk egyszerű és összetett szénhidrátokat. Az egyszerű szénhidrát gyorsan felszívódik, vércukorszint-ingadozást okoz, ezért ajánlatos kihagyni ezeket az étrendből.

Reggelizőpelyhek – bár gabonából készülnek, sok hozzáadott cukrot tartalmaznak.

Cukorka, csokoládé, fagylalt – ezek az édességek is sok cukrot tartalmaznak.

Chips – amellett, hogy sok ízfokozó és tartósítószer van benne, zsírt is tartalmaz. Ha valami nassolnivalóra vágyunk, készítsünk házi chipset zellerből, édesburgonyából vagy céklából, ami sokkal egészségesebb.

Szénsavas üdítők – a szénsavas üdítők és a bolti gyümölcslevek is sok felesleges cukrot tartalmaznak. Szomjoltásra a legkiválóbb folyadék a víz.

Zsírok, amit mellőzzünk

Azok, akik életmódváltásba kezdenek, a cukor és a szénhidrát mellett a zsírokat is igyekeznek kiiktatni az étrendjükből. A zsírok között is vannak olyanok, amelyek egészségesek és szükségesek is az emberi szervezetnek, ám vannak olyanok, amiket valóban le kell húznunk a listánkról, ha életmódváltásba kezdünk.

Olajban sült ételek – a bő olajban, magas hőmérsékleten sült húsok, zöldségek elveszítik vitamintartalmukat és megszívják magukat zsírral, olajjal. Inkább csak pároljuk a húsokat, zöldségeket.

Vaj, margarin, pálmaolaj – a magyar törvények szerint a margarin már csak minimális transzzsírt tartalmazhat, de a szakemberek azt mondják, hogy a vajjal együtt a margarint is hagyja ki az étrendjéből, aki fogyókúrázni akar. A pálmaolajat szintén nem tartják egészségesnek.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.