Legóból épült fel egy gigantikus mozaik

Mintegy 170 ezer legóelemből álló gigantikus mozaik készült a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME). A több mint száz ember bevonásával megépített mozaikot a MOME capusán, a GROUND fogadótérben lehet megtekinteni szeptember 7-ig.

2021. 09. 01. 9:12
Budapest, 2021. augusztus 31. Hudk Zsolt, a Tekerd! Egyeslet vezetje (b2) s Szab vu tervezgrafika szakos hallgat (k) helyre illeszt egy mozaikdarabot alkotsn, a mintegy 170 ezer legelembl ll, 150 kilogramm sly gigantikus mozaikjn a Moholy-Nagy Mvszeti Egyetem (MOME) capusn, a GROUND fogadtrben 2021. augusztus 31-n. A Beszlgets a Campuson cm, tbb mint szz ember bevonsval elkszlt pop-art stlus alkots fotmozaik technikval plt tbb mint 300 rn keresztl. MTI/Mohai Balzs Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Beszélgetés a Campuson című, 169 416 legóból álló, vidám színvilágú, pop-art stílusú alkotás fotómozaik technikával épült több mint 300 órán keresztül - tájékoztatta a MOME kedden a távirati irodát.

 

A LEGO és az egyetem együttműködéséből született mű, amelyet a Talent Awards 2020/21 pályázat győztese, Szabó Évu tervezőgrafika szakos hallgató álmodott meg,  150 kilogramm súlyú, és a művészet, a dizájn és a tudomány ezer szálon való kapcsolódását jeleníti meg.

 

A megvalósításban a MOME hallgatóin és munkatársain kívül a legómozaikok építésére specializálódott, hátrányos helyzetű fiatalokból álló Tekerd! kreatív csoport is részt vett.

 

A mozaikot kedden ünnepélyes keretek között mutatták be a közönségnek.

(A borítóképen Hudák Zsolt, a Tekerd! Egyesület vezetője és Szabó Éva tervezőgrafika szakos hallgató helyére illeszt egy mozaikdarabot alkotásán, a mintegy 170 ezer legóelemből álló, 150 kilogramm súlyú gigantikus mozaikján a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusán, a GROUND fogadótérben 2021. augusztus 31-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.