időjárás 30°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo

Legóból épült fel egy gigantikus mozaik

2021.09.01. 09:12
Legóból épült fel egy gigantikus mozaik

Mintegy 170 ezer legóelemből álló gigantikus mozaik készült a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME). A több mint száz ember bevonásával megépített mozaikot a MOME capusán, a GROUND fogadótérben lehet megtekinteni szeptember 7-ig.

A Beszélgetés a Campuson című, 169 416 legóból álló, vidám színvilágú, pop-art stílusú alkotás fotómozaik technikával épült több mint 300 órán keresztül - tájékoztatta a MOME kedden a távirati irodát.

 

A LEGO és az egyetem együttműködéséből született mű, amelyet a Talent Awards 2020/21 pályázat győztese, Szabó Évu tervezőgrafika szakos hallgató álmodott meg,  150 kilogramm súlyú, és a művészet, a dizájn és a tudomány ezer szálon való kapcsolódását jeleníti meg.

 

A megvalósításban a MOME hallgatóin és munkatársain kívül a legómozaikok építésére specializálódott, hátrányos helyzetű fiatalokból álló Tekerd! kreatív csoport is részt vett.

 

A mozaikot kedden ünnepélyes keretek között mutatták be a közönségnek.

(A borítóképen Hudák Zsolt, a Tekerd! Egyesület vezetője és Szabó Éva tervezőgrafika szakos hallgató helyére illeszt egy mozaikdarabot alkotásán, a mintegy 170 ezer legóelemből álló, 150 kilogramm súlyú gigantikus mozaikján a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusán, a GROUND fogadótérben 2021. augusztus 31-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.