Újabb nemzetközi rangsorban jelent meg előkelő helyen az Óbudai Egyetem

Az intézmény a feltörekvő gazdaságok felsőoktatási intézményeinek rangsorolásában a 351–400. intervallumba került.

Forrás: Óbudai Egyetem2021. 10. 27. 14:38
null
Fotó: DURBAK Forrás: Óbudai Egyetem
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szeptemberben publikált Overall (összesített világranglista) és az október elején megjelent Subject (tudományterületek szerinti rangsorolás) Rankings után, a Times Higher Education (THE)  legutóbb közzétett Emerging Economies Universities Rankings 2022, a feltörekvő gazdaságok felsőoktatási intézményeinek rangsorolásában az Óbudai Egyetem a 351–400. intervallumba került.

Ennek a rangsornak az összeállításakor a THE ugyanazt a kritériumrendszert alkalmazza, mint az összesített világranglista készítésekor, csak más súlyozást használnak, hogy a lehető legjobban reflektáljanak a feltörekvő gazdaságok egyedi jellemzőire. A sorrend elkészítéséhez használt indikátorokat öt nagyobb csoportba lehet bontani: oktatás (30 százalék), kutatás (30 százalék), idézettség (20 százalék), nemzetköziség (10 százalék), ipari bevétel (10 százalék).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.