Az alapító lánya lesz a legnagyobb fast-fashion üzletlánc tulajdonos elnöke

Marta Ortega egyre többször jelent meg a nyilvánosság előtt az apja, a most 85 éves Amancio cégében.

Forrás: vg.hu2021. 11. 30. 10:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapító lánya, Marta Ortega lesz az Inditex igazgatótanácsának elnöke, leváltva a korábbi elnök Pablo Islát – közölte a cég kedden a Bloomberg szerint. A többek között a Zara, a Pull and Bear és Bershka márkákat birtokló vállalat új vezérigazgatót is kap, Carlos Crespót Oscar Garcia Maceiras követi a székben. A vezérigazgató váltás azonnali hatállyal történik – írja a vg.hu.

Crespo a váltás után visszatér korábbi pozíciójába és a működésért felelős vezetőként folytatja.

A lépés annyira nem okozott meglepetést, hiszen az utóbbi több mint egy évben egyre nőttek a spekulációk, hogy Isla szeretne továbblépni, míg Marta Ortega egyre többször jelent meg a nyilvánosság előtt az apja, a most 85 éves, a vállalat 59 százalékát birtokló Amancio cégében.

Isla 17 évet töltött a ruházati cégnél, ahol korábban vezérigazgatóként tevékenykedett és április 1-én adja át helyét Ortegának. Garcia Maceiras márciusban csatlakozott az Inditexhez – mely az első nagy európai ruhakereskedőként érte el a járvány előtti forgalmat és nyereséget köszönhetően az online értékesítéseknek – mint főtitkár és az igazgatótanács titkára. Korábban a Banco Popularnál és a Banco Santandernél szerzett tapasztalatokat – olvasható a vg.hu-n.

Marta Ortega – akit apjával ellentétben nem zavar a nyilvánosság és szívesen vesz részt az elit eseményein és divatbemutatókon – elmondta, hogy mindig is szülei örökségét szerette volna továbbépíteni, a jövőbe nézve, de a múltból tanulva.

A cég a tervek szerint új irányítóbizottságot is létrehoz a márkák vezetőiből és más vezetőkből, hogy az átmenetet megkönnyítse.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: a Zara egyik üzletének névtáblája (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.