Idén is díjazták a legjobb magyar éttermeket és borászatokat

Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei szakmai díjait. A szervezet öt kategóriában döntött az idei Par Excellence díj odaítéléséről – írja a Likebalaton.hu.

Forrás: likebalaton.hu2021. 12. 16. 11:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) idén nyolcadik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről, amelyet a tagok szavazatai alapján lehet elnyerni. A jelöltekről a végső döntést az elnökség hozza meg egyhangúlag.

Slezsák Zoltán emlékeztetett:

az elmúlt időszakban a járványhelyzet a vendéglátás és az ahhoz szorosan kapcsolódó tevékenységek helyzetét is megnehezítette, de nem kevesen voltak azok, akik áldozatos munkával igyekeztek megtartani a magas szakmai színvonalat, ami reményt ad a jövőt illetően.

A Masosz elismerésében azok a hazai szakemberek részesülhetnek, akik folyamatosan és magas színvonalon végzett munkássággal eredményesen segítik elő a magyar éttermi kultúra minőségének növelését, különös tekintettel az italfogyasztás színvonalának javítására, valamint a vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek széleskörű népszerűsítésére.

 Termelő kategóriában a balatonlellei Ikon borászat kapta az elismerést.

· Kereskedő kategóriában a keszthelyi székhelyű Pampetrics borkereskedés érdemesült a díjra.

· Vendéglátó kategóriában a balatonlellei Vitorlás étterem részesült a Par Excellence díjban.

· Szakíró kategóriában Németh Ágnes lett a díjazott.

· Oktató kategóriában Kozma Kálmán nyerte el a díjat.

Maga a Par Excellence díj egy plakett, amelyet a nyertesek ünnepélyes keretek között a jövő évi Magyar Sommelier Bajnokság döntőjének megnyitóján vesznek át.

A nyertesekről bővebben a teljes cikkben olvashat!

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.