A Decanter magazin "Wines of the Year 2021" listájára felkerült a Tokaj Nobilis családi birtok 2018-as Barakonyi Hársa a vakkóstoláson 95 pontot kapott egyetlen magyar fehérborként. Száraz tokaji borral hatalmas sikernek számít ilyen magas pontot elérni.
Történelmi magyar sikert ért el a Tokaj Nobilis borászat
Száraz tokaji fehérborral hatalmas teljesítménynek számít ilyen kiváló eredményt elérni.

A Decanter Magazin felkérte a világ legismertebb borszakértőit, hogy ők jelöljenek borokat, melyek lenyűgözték őket. Bárdos Sarolta Hársát Caroline Gilby Master of Wine jelölte. A brit szakember szakterülete a kelet-európai térség, így gyakran látogat el Magyarországra is. Egyébként 2018-ban a brit szakember lett a Borászok Barátja.
Egyetemistaként már tudatosan kóstolta a borokat, és nagy hatással voltak rá az akkori pincelátogatások és a borászokkal való találkozások.
Az egyetem elvégzése után hazatért Tokajba, és rögtön munkát kapott. Négy éven át a Degenfeld főborásza volt, majd újabb négy évet az akkor indult Béres Szőlőbirtokon töltött. Közben már telepítették a saját szőlőiket, s ahogy azok lassan termőre fordultak, saját borászatot indított. Erről a Kossuth Rádióban, az Arcvonások műsorban beszélt a tokaji borásznő.
A beszélgetést itt hallgathatja meg:
Borítókép: A Tokaj Nobilis családi birtok 2018-as Barakonyi Hársa (Fotó: Facebook/Bortársaság)
A téma legfrissebb hírei
Tovább az összes cikkhez
Borbás Marcsi elárulta a titkot, ettől gyönyörű a kertje
Ha egészséges kertet és növényeket szeretnénk, de tartózkodnánk a különféle vegyszerek használatától, a növénytársítás nyújthat megoldást.

Milyen vágódeszkát használ? Mutatjuk a helyes megoldást!
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.

Kiderült a tökéletes nokedli titka
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.

Kiderült a titok a fagyasztott hús kiolvasztási technikáiról
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Mindenki véleményt nyilváníthat Ukrajna EU-csatlakozásáról a Voks 2025 révén

Fodor Gábor nagyon kemény jobbegyenest vitt be Magyar Péternek

Kitört a botrány: Kulcsár Edina több százezer forintot kaszál a semmiért? – Az előfizetők dühöngenek!

Hivatalos: Orbán Viktor aláírta, nagy béremelésről döntött a kormány – sokaknál bekövetkezik heteken belül

Fordulat jön pénzügyekben: ezt a 3 csillagjegyet most nagy szerencse éri

Szergej Lavrov: Oroszország többé nem fogadja el a „tűzszünet, aztán majd meglátjuk"–típusú béketervet + videó

Brutális feszültség Miskolcon, Lázár János olyat tapasztalt, amilyet még sosem

5 növény, amit utálnak a rágcsálók – így védd meg a kerted vegyszerek nélkül

Oroszország bejelentést tett a béketárgyalásokról

Tragédia: Most egy 12 éves kislány lett öngyilkos

Koncz Zsuzsáról kiderült egy nagyon ciki, elképesztően kínos történet

Zsúfolt börtönben tölti a büntetését Bródy János fia Amerikában
Címoldalról ajánljuk
Tovább az összes cikkhez
Borbás Marcsi elárulta a titkot, ettől gyönyörű a kertje
Ha egészséges kertet és növényeket szeretnénk, de tartózkodnánk a különféle vegyszerek használatától, a növénytársítás nyújthat megoldást.

Milyen vágódeszkát használ? Mutatjuk a helyes megoldást!
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.

Kiderült a tökéletes nokedli titka
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.

Kiderült a titok a fagyasztott hús kiolvasztási technikáiról
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.