Ahol film és zene találkozik: idén újra teljes pompájában tündököl a BLEND

Március 10-én a Muzikumban rendezi meg a filmintézet és a Hangfoglaló a BLEND-et, a hazai filmes és könnyűzenei szakma éves találkozóját. Az egyedülálló rendezvény a tavalyi hibrid megoldást követően újra élőben lesz látogatható, az előadásokat workshopok, kerekasztal-beszélgetések és iparági network-lunch dúsítja – írja közleményében a Nemzeti Filmintézet (FI).

Forrás: Nemzeti Filmintézet, MTI2022. 03. 01. 14:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A programra a szervezők a hazai zenei és filmes szakma képviselőit: előadóművészeket, menedzsereket, filmrendezőket, music supervisorokat, zeneszerzőket, hangmérnököket, diákokat és producereket egyaránt várnak – tájékoztatta az NFI az MTI-t kedden.

Az előadások mellett workshopokat, kerekasztal-beszélgetéseket és kapcsolatteremtésre lehetőséget adó programokat is szerveznek. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A találkozón idén az egész napos élő filmzeneszerzés mellett a BLEND vizuális workshop is várja az érdeklődőket, amelyre előzetes regisztráció alapján lehet bekerülni. A program a nemzetközi szakemberek közreműködésével feltárja a filmzeneszerzők és a music supervisorok munkáját, betekintést enged az alkotói folyamaton túli gyakorlatba is. A BLEND vendége lesz Michael Pärt észt producer, music editor, aki olyan világhírű művészekkel dolgozott együtt, mint Björk vagy Danny Elfman.

Kerekasztal-beszélgetést tartanak a könnyűzene filmekben betöltött szerepéről, míg a filmzeneszerzés iskoláit többszereplős panel mutatja be, és szó lesz a reklámzenéről is.

Bemutatják az Inspirata zengetőt is, egy magyar fejlesztésű új szoftvert, ami számos hangstúdióban felváltotta az eddigi berendezéseket és szokásokat, és egyre több kis- és nagyköltségvetésű filmben is hallható.

A könnyűzene és a film kapcsolatát szorosabbra fűző BLEND új platformként 2020-ban indult útjára a Hangfoglaló program és Nemzeti Filmintézet Fast forward programja közös kezdeményezéseként. A két iparág szereplőit összehozó esemény tavaly a pandémia miatt online volt követhető – áll az NFI közleményében.

A 2020-as BLEND-ről készült összefoglaló videó itt tekinthető meg:

Borítókép: Az esemény hivatalos plakátja (Fotó: Nemzeti Filmintézet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.