Szabadon róják a farkasok az utcákat

Növekszik a farkasok száma Ausztriában, már 31 állat kószál az országban – közölte pénteken Albin Blaschka, az osztrák Medve-, Farkas- és Hiúzközpont ügyvezető igazgatója.

Forrás: Feol.hu2022. 08. 29. 11:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állatok elsődlegesen Karintia és Tirol tartományokban, valamint Alsó-Ausztriában bukkannak fel, eddig csaknem 500 juh, kecske, valamint egy tehén elpusztításáért tehetők felelőssé – magyarázza a Feol.hu.

Klaus Hackländer, a bécsi Természeti Erőforrások és Alkalmazott Élettudományok Egyetemének vadbiológusa az ORF osztrák közszolgálati televízió hírműsorában csütörtök este azt mondta, 

a farkasok száma a következő három évben várhatóan megduplázódik.

Hackländer úgy vélte, újra kell gondolni a meglévő állatvédelmi jogszabályokat, mivel a farkasokra vonatkozó szigorú törvények még azokból az időkből származnak, amikor az állomány veszélyeztetettnek számított, csakhogy ez ma már nem így van. A vadbiológus szerint

a törvények nincsenek összhangban a valósággal, van ugyanis egy szigorúan védett fajunk, amely valójában már nem tekinthető veszélyeztetettnek.

Időközben Tirolban leállítottak egy korábban kiadott, két farkas kilövésére vonatkozó engedélyt, visszautalva azt a hatóságokhoz. A farkasok elleni küzdelem egyébként a tiroli tartományi választási kampányban is téma volt.

Németországban legutóbb 157 farkasfalkát, 27 farkaspárt és 19 magányos egyedet számoltak össze.  Ott is heves viták tárgya, hogyan viszonyuljanak a ragadozókhoz.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.