A jövő hét folyamán már előfordulhatnak talajmenti fagyok + videó

Észak felől hűvös léghullámok érik el a Kárpát-medencét, a hidegebb levegő fokozatosan áramlik Magyarország fölé.

Forrás: MTI, facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat2022. 09. 16. 15:16
null
Nagykanizsa, 2014. szeptember 1. Falevél egy tócsában Nagykanizsán, az Erzsébet téren a 14 Celsius-fokos, õszies, esõs idõben 2014. szeptember 1-jén. Az õsz elsõ napján többfelé esõs, hûvös idõ várható az ország nyugati részén, néhol a legmelegebb órákban is csak 15 Celsius-fok lehet. Az ország keleti felében viszont marad a nyárias meleg idõ, akár 30 fokig is emelkedhet a hõmérséklet. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő héten az ilyenkor megszokottnál jóval hűvösebb időre számíthatunk, néhol már talajmenti fagy is előfordulhat – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken hivatalos közösségi oldalán.

Azt írták: észak felől hűvös léghullámok érik el a Kárpát-medencét, a hidegebb levegő fokozatosan áramlik Magyarország fölé. A valószínűségi előrejelzések szerint a napi maximum hőmérsékletek 20 Celsius-fok alatt maradnak, és a minimumok is folyamatosan csökkennek majd a jövő héten. A leghidegebb részeken 5 Celsius-fok alá is lehűlhet a levegő, és néhol már talajmenti fagy is előfordulhat.

A jövő héten a középhőmérsékletekben is csökkenés várható, így néhol már elindulhat a fűtési szezon – jegyezték meg, és felhívták a figyelmet arra, hogy első használat előtt érdemes szakemberrel átnézetni a kazánokat, a fűtőberendezéseket.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.