Megduplázódott a szibériai tigrisek száma Oroszországban

Az állomány gyarapodása a szigorú természetvédelmi intézkedéseknek köszönhető.

Forrás: Origo.hu2022. 09. 05. 19:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szibériai tigrisek, vagy más néven amuri tigrisek populációjának gyarapodásáról Vlagyimir Putyin orosz elnök számolt be hétfőn a Vlagyivosztokban megrendezett 2. Nemzetközi Tigrisvédelmi Fórum megnyitóján levetített videóban. 

A szibériai tigris több országban számít veszélyeztetett fajnak, bár populációja az elmúlt években negyven százalékkal nőtt 

számol be az Origo.hu.

Fotó: Pexels

A ragadozó nagymacskára azonban továbbra is nagy veszélyt jelent az orvvadászat. Putyin a tizenkét évvel ezelőtti szentpétervári tigriscsúcsra emlékeztetve felidézte, hogy Oroszországban akkoriban még mintegy 390 kifejlett példányt tartottak számon, de azóta az állatok védelmének köszönhetően csaknem megduplázódott az állomány.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Az oroszországi állomány bő egy évtized alatt megduplázódott (Fotó: Wikimedia commons/Appaloosa)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.