Szent Miklós sírhelyére találtak egy törökországi templom alatt

A sírt szerették volna védelmezni, amikor az ősi bazilika alapjaira néhány évszázaddal később ráépítettek egy másik templomot.

Forrás: Daily Mail2022. 10. 19. 16:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy törökországi templomban bukkantak a kutatók Szent Miklós sírhelyére – írja a Daily Mail. A bizánci templom egy korábbi bazilika alapjaira épült, amely a középkorban víz alá került a Földközi-tenger szintjének emelkedése miatt.

Szent Miklós sírját szerették volna védelmezni, amikor az ősi bazilika alapjaira néhány évszázaddal később ráépítettek egy másik templomot. 

Nemrég fedezték fel a régészek az előző szentélyből származó mozaikpadlót a ma álló épület alatt, ekkor derült fény Szent Miklós nyughelyére is.

A régészek 2017-ben egy résre lettek figyelmesek a mostani templom padlója alatt, az elmúlt években pedig lassan eltávolították a mozaikpadlót, hogy feltárják alapjait. A később épített bizánci templom az V. és XII. század között az ortodox keresztények istentiszteleti helye volt, az épületet Szent Miklós szobrai veszik körül.

A régészeti munka azokat az állításokat is alátámasztja, miszerint Szent Miklós Törökországban élt, és ott is halt meg.

A 270 és 343 között élt Szent Miklós arról híres, hogy örökölt vagyonát a szegényeknek ajándékozta, amely a Mikulás ünnepi történetének alapjául szolgál.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.