időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Rókakölykökkel nyerték el a legjobb természetfotó díját

Forrás: Sonline.hu
2022.11.16. 17:13 2022.11.16. 18:03
Rókakölykökkel nyerték el a legjobb természetfotó díját

A Varázslatos Magyarország legszebb természetfotója különdíjában részesült Ceglédi Ádám, aki egy balatoni rókakölyköt kapott lencsevégre, közel négyezer alkotás közül választották ki fotóját, amelyet a Magyar Természettudományi Múzeumban lehet megtekinteni, majd az ország több pontjára is elviszik a nyertes fotókat – írja a Sonline.hu.

Több mint tíz évvel ezelőtt vett a kezébe fényképezőgépet Ceglédi Ádám. Vonzalma a fotózás iránt azóta sem változott.

Szüleim azt nevelték belém, hogy minden állatot, növényt tisztelni kell, és általános iskolában erősödött bennem a természet szeretete

— mesélte a Pécsett jogásznak tanuló fiatal a Sonline.hu-nak. Képes akár órákat is várni hóban, esőben a lesállásban a legjobb pillanatot keresve.

– Egy jó kép készítéséhez rengeteg türelem és kitartás kell, előfordul, hogy egy megfelelő pillanatért hónapokat vagy éveket kell várni és nem elég tudni a fényképezőgép beállításait, ismerni kell az állatok tulajdonságait, mozgásait és reakcióit — mondta el a fiatal fotós.

A teljes fotósorozat és az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: A különdíjas  fotósorozatának egyik (Fotó: Czeglédi Ádám/Sonline.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.