Több mint fél évszázada nem volt ilyen meleg Kínában

A tavalyi volt a legmelegebb nyár és ősz több mint 60 éve Kínában, 35 Celsius-fok feletti átlaghőmérsékletet mértek az év 16 napján, ez a legmagasabb szám 1961 óta – közölte hétfőn a kínai meteorológiai szolgálat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 09. 10:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éves átlaghőmérséklet 2022-ben 10,5 fok volt, ezzel 2022 a második legmelegebb év 2021 után a szolgálat adatai alapján.

Közép- és Kelet-Kínában június 13. és augusztus 30. között 79 napos hőhullám pusztított, a kínai meteorológiai mérőállomások nagyjából 15 százaléka jelentett napi hőmérsékleti rekordot – mondta Hsziao Csan, az országos klímakutató központ helyettes vezetője.

 

Az átlagos csapadékmennyiség 2022-ben 606,1 milliméter volt, ami a legalacsonyabb érték 2012 óta a szolgálat adatai szerint.

 

Tavasztól őszig a forró és száraz idő miatt az ázsiai ország kiterjedt vidékein pusztított az aszály.

Borítókép: a kínai nagy fal ősszel (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.