Rózsaszínű galambra bukkantak egy New York-i parkban

Az extravagáns színű madarat egy járókelő vette észre hétfőn, a manhattani Madison Square Parkban.

Magyar Nemzet
Forrás: ABC7 New York2023. 02. 02. 12:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megszokottól eltérő színű madárra egy járókelő figyelt fel, majd értesítette a Wild Bird Fund nevű madárvédő szervezetet. A helyszínre érkező szakemberek befogták a madarat és a rövid beazonosítás során kiderült, hogy egy királygalamb, amely a házi galamb Amerikában kitenyésztett fehértollazatú fajtája,

furcsa színét pedig annak köszönheti, hogy szándékosan befestették

– olvasható az ABC7 New York cikkében.

A sajátos színű madárnak a Flamingó nevet adták,

egyelőre viszont nem engedték szabadon a madárvédő szakemberek, mert úgy vélik, hogy a korábban fogságban tartott galamb nem tud élelmet keresni, sem repülni, és az élénk színe miatt a ragadozók elől is képtelen lenne elrejtőzni.

Antonio Sanchez, a Wild Bird Fund munkatársa elmondta, hogy nagyon meglepődtek kollégáival, mert munkájuk során még sohasem volt dolguk rózsaszínű galambbal. A szakember szerint a madarat állatkereskedőktől vásárolhatták és kísérleti jelleggel befestették, vagy egy születendő gyermek nemét bejelentő bulin engedhették szabadon.

A madárvédő szakember arra kérte és szólította fel az embereket, hogy fogságban nevelt madarakat soha ne engedjenek szabadon semmilyen ünnepség vagy művészeti rendezvény kedvéért, mert azzal szinte biztos halálra ítélik az állatot.

A nembejelentő parti az Egyesült Államokból indult szokás, amelyeken a születendő babájuk nemét fedik fel a párok a meghívottjaik előtt. Ilyenkor valamilyen tárgy színének felfedésével közlik gyermekük nemét (lány esetében rózsaszín, fiúk esetén kék) – írja a BBC.

Borítókép: A manhattani Madison Square Parkban talált rózsaszínű királygalamb (Fotó: Wild Bird Fund)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.