Maxime Valery, a lyoni agglomerációban található Collonges-au-Mont-d’Or Paul Bocuse-ről elnevezett éttermének vezető borszakértője 2021-ben a teljes borkészletet leltározta, ekkor bukkant a szúette ládákban heverő palackokra. Az 1926-os évjáratú címkét látva nem akart hinni a szemének. Óvatosan megtisztította a fekete portól és nedvességtől a palackokat, amelyeket a néhai mesterszakácsnak az étteremmel szomszédos háza – hajdanán a közeli Saone folyó által is elöntött – pincéjében talált.
Valóságos kincs került elő Paul Bocuse francia sztárséf pincéjéből
A Ruinart francia pezsgőgyárban csütörtökön felbontották a márka legrégebbi ismert évjáratú – 1926-ban készült – pezsgőjét, amely Paul Bocuse francia sztárséf pincéjéből került elő.

A borszakértő értesítette a Ruinart házat, amely hitelesítette a palackokat. Valóságos kincset jelentett ez a honlapja szerint 1729-ben alapított, legrégibb pezsgőgyár számára, amelynek pincéjét a náci megszállás alatt kiürítették, megfosztva a céget az örökségétől.
Ez a ház első évjárata
– hangsúlyozta Frédéric Panaiotis, a Ruinart pincemestere, amikor kinyitotta a 18 megtalált értékes palack egyikét.
1926-ban született a lyoni sztárséf is, aki előszeretettel gyűjtötte az akkori évjáratú nemes italokat.
A pincészet jegyzetei szerint az 1926-os évben jó volt a termés, a borok kellőképpen elegánsak voltak különösebb feljavítás nélkül.
Az évek során az ital pezsgése szinte teljesen eltűnt.
Három palack a Bocuse étterem tulajdonában marad, a 14 másikat a pezsgőgyár pincéibe szállítják.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)
A téma legfrissebb hírei
Tovább az összes cikkhez
Borbás Marcsi elárulta a titkot, ettől gyönyörű a kertje
Ha egészséges kertet és növényeket szeretnénk, de tartózkodnánk a különféle vegyszerek használatától, a növénytársítás nyújthat megoldást.

Milyen vágódeszkát használ? Mutatjuk a helyes megoldást!
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.

Kiderült a tökéletes nokedli titka
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.

Kiderült a titok a fagyasztott hús kiolvasztási technikáiról
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en

Felrobbant az internet Orbán Viktor újabb titokzatos bejegyzésétől

Mbappé sorozatát is tönkretenné, kegyelemdöfésre készül a Barcelona

Visszatértek a baseballsapkák! Így hord őket stílusosan − Termékekkel, árakkal

Gyerünk, gyerünk, Magyar Péter-rajongó „függetlenek” – elő a „je suis Futó Boglárka” és a „je suis Mandiner” kitűzőkkel!

Nagy újrakezdés: 3 csillagjegynek teljesen megváltozik most az élete

Ennyi volt: most már tényleg kivonul Magyarországról az osztrák multi – ez áll a háttérben

Lőw Zsolt búcsúzóul belerúgott a csapatába, egész Németország rajtuk nevet

Óriási ünnepre készül Imolában az 1 dollárért vett világverő csapat

Kiderült Polgár Tünde féltve őrzött titka, jönnek ki a fényre az Orbán-gyűlölők

Kifakadt a világhírű magyar edző: „Széchy predátor volt, aki fiatal fiúkra vadászott”

Rókamama költözött egy budapesti környéki pincébe + fotó

Lisztes Krisztián a következő idényt nem a német negyedosztályban tölti
Címoldalról ajánljuk
Tovább az összes cikkhez
Borbás Marcsi elárulta a titkot, ettől gyönyörű a kertje
Ha egészséges kertet és növényeket szeretnénk, de tartózkodnánk a különféle vegyszerek használatától, a növénytársítás nyújthat megoldást.

Milyen vágódeszkát használ? Mutatjuk a helyes megoldást!
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.

Kiderült a tökéletes nokedli titka
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.

Kiderült a titok a fagyasztott hús kiolvasztási technikáiról
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.