Maxime Valery, a lyoni agglomerációban található Collonges-au-Mont-d’Or Paul Bocuse-ről elnevezett éttermének vezető borszakértője 2021-ben a teljes borkészletet leltározta, ekkor bukkant a szúette ládákban heverő palackokra. Az 1926-os évjáratú címkét látva nem akart hinni a szemének. Óvatosan megtisztította a fekete portól és nedvességtől a palackokat, amelyeket a néhai mesterszakácsnak az étteremmel szomszédos háza – hajdanán a közeli Saone folyó által is elöntött – pincéjében talált.
Valóságos kincs került elő Paul Bocuse francia sztárséf pincéjéből
A Ruinart francia pezsgőgyárban csütörtökön felbontották a márka legrégebbi ismert évjáratú – 1926-ban készült – pezsgőjét, amely Paul Bocuse francia sztárséf pincéjéből került elő.

A borszakértő értesítette a Ruinart házat, amely hitelesítette a palackokat. Valóságos kincset jelentett ez a honlapja szerint 1729-ben alapított, legrégibb pezsgőgyár számára, amelynek pincéjét a náci megszállás alatt kiürítették, megfosztva a céget az örökségétől.
Ez a ház első évjárata
– hangsúlyozta Frédéric Panaiotis, a Ruinart pincemestere, amikor kinyitotta a 18 megtalált értékes palack egyikét.
1926-ban született a lyoni sztárséf is, aki előszeretettel gyűjtötte az akkori évjáratú nemes italokat.
A pincészet jegyzetei szerint az 1926-os évben jó volt a termés, a borok kellőképpen elegánsak voltak különösebb feljavítás nélkül.
Az évek során az ital pezsgése szinte teljesen eltűnt.
Három palack a Bocuse étterem tulajdonában marad, a 14 másikat a pezsgőgyár pincéibe szállítják.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)
A téma legfrissebb hírei
Tovább az összes cikkhez
Borbás Marcsi elárulta a titkot, ettől gyönyörű a kertje
Ha egészséges kertet és növényeket szeretnénk, de tartózkodnánk a különféle vegyszerek használatától, a növénytársítás nyújthat megoldást.

Milyen vágódeszkát használ? Mutatjuk a helyes megoldást!
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.

Kiderült a tökéletes nokedli titka
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.

Kiderült a titok a fagyasztott hús kiolvasztási technikáiról
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en

Rokonok és barátnők szólaltak meg a vajtai tragédia után – barátnők szenvedtek balesetet

A Fradi a végén mentette hosszabbításra a kupadöntőt

Megdöbbent az ország - Rúzsa Magdi gitárosával folytatja a Tankcsapda

Napi aktuális - Dunda György - Folyamatosak a sorozások Ukrajnában + videó

Hűha, Németországban már Szoboszlai utódjáról írnak

Óriási balhé a Fradinál: az edző a kispadra lökte az üvöltöző játékosát + videó

Hatalmas, meglepő titok derült ki Orbán egyik véresszájú ellenfeléről

Szappanos és Vécsei lett a hős a szétlövés során, a Paks ismét megfricskázta az FTC-t a kupadöntőben!

Kiderült kik voltak a Magyarországon tevékenykedő ukrán kémek

Előkerült Gyurcsány Ferenc eltitkolt gyermeke + videó

Maga Zelenszkij volt az, aki elárulta Magyar Péter titkát

Lendvai Ildikó mindent bevallott, ebbe még Magyar Péter is belepirult
Címoldalról ajánljuk
Tovább az összes cikkhez
Borbás Marcsi elárulta a titkot, ettől gyönyörű a kertje
Ha egészséges kertet és növényeket szeretnénk, de tartózkodnánk a különféle vegyszerek használatától, a növénytársítás nyújthat megoldást.

Milyen vágódeszkát használ? Mutatjuk a helyes megoldást!
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.

Kiderült a tökéletes nokedli titka
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.

Kiderült a titok a fagyasztott hús kiolvasztási technikáiról
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.