Maxime Valery, a lyoni agglomerációban található Collonges-au-Mont-d’Or Paul Bocuse-ről elnevezett éttermének vezető borszakértője 2021-ben a teljes borkészletet leltározta, ekkor bukkant a szúette ládákban heverő palackokra. Az 1926-os évjáratú címkét látva nem akart hinni a szemének. Óvatosan megtisztította a fekete portól és nedvességtől a palackokat, amelyeket a néhai mesterszakácsnak az étteremmel szomszédos háza – hajdanán a közeli Saone folyó által is elöntött – pincéjében talált.
Valóságos kincs került elő Paul Bocuse francia sztárséf pincéjéből
A Ruinart francia pezsgőgyárban csütörtökön felbontották a márka legrégebbi ismert évjáratú – 1926-ban készült – pezsgőjét, amely Paul Bocuse francia sztárséf pincéjéből került elő.

A borszakértő értesítette a Ruinart házat, amely hitelesítette a palackokat. Valóságos kincset jelentett ez a honlapja szerint 1729-ben alapított, legrégibb pezsgőgyár számára, amelynek pincéjét a náci megszállás alatt kiürítették, megfosztva a céget az örökségétől.
Ez a ház első évjárata
– hangsúlyozta Frédéric Panaiotis, a Ruinart pincemestere, amikor kinyitotta a 18 megtalált értékes palack egyikét.
1926-ban született a lyoni sztárséf is, aki előszeretettel gyűjtötte az akkori évjáratú nemes italokat.
A pincészet jegyzetei szerint az 1926-os évben jó volt a termés, a borok kellőképpen elegánsak voltak különösebb feljavítás nélkül.
Az évek során az ital pezsgése szinte teljesen eltűnt.
Három palack a Bocuse étterem tulajdonában marad, a 14 másikat a pezsgőgyár pincéibe szállítják.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)
A téma legfrissebb hírei
Tovább az összes cikkhez
Elképesztő, így néz ki a dubaji virsli, mutatjuk!
A dubaji virslit különlegessége, hogy pisztáciát és kadajif tésztát (az arab konyha egyik kedvelt, cérnametélthez hasonló sült tésztája) is tartalmaz.

Lehullt a lepel, ő főz majd Jennifer Lopeznek Budapesten
A 42 Restaurant séfje, Koppány Levente gondoskodik majd Jennifer Lopez és csapatának étkezéséről budapesti tartózkodása alatt.

Hatalmas titok derült ki a bodzáról, ezt biztos nem tudta róla
A bodza sokak kedvenc szörpféléje, de méz, zselé, lekvár, sőt pálinka is készíthető belőle.

Mutatjuk a bundás kenyér döbbenetes titkát
Gondolták volna, hogy a legnépszerűbb receptek közé tartoznak a Mindmegettén a különféle bundás kenyerek?
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en

Eltűnt pásztói nőt keres a rendőrség

Most kiderül, Zelenszkijnek a fotel vagy a tűzszünet a fontosabb

Kiadták a figyelmeztetést: ne küldj több SMS-t, különben...

Végre Trump is megszólalt az orosz bombázók ukrán megsemmisítéséről

Eddig titkolta Törőcsik Franciska, most végre megmutatta: a rajongók szóhoz sem jutottak!

Egy vérfürdő után benyújtotta lemondását az ukrán szárazföldi erők parancsnoka

Orosz válasz: ballisztikus csapás Ukrajnára

Ezek az ételek jobban károsíthatják a májadat, mint az alkohol

Döbbenetes, mit vittek el Münchenből a PSG vandál szurkolói a BL-döntő után + videó

A Fradi megkezdte a bevásárlást a magyar játékosokból – Lisztes Krisztián is hazatérhet

Ukrajna légicsapása globális kockázatokat rejt

Eldőlt, Orbán Viktor lesz 2026 után is a miniszterelnök újabb négy évre
Címoldalról ajánljuk
Tovább az összes cikkhez
Elképesztő, így néz ki a dubaji virsli, mutatjuk!
A dubaji virslit különlegessége, hogy pisztáciát és kadajif tésztát (az arab konyha egyik kedvelt, cérnametélthez hasonló sült tésztája) is tartalmaz.

Lehullt a lepel, ő főz majd Jennifer Lopeznek Budapesten
A 42 Restaurant séfje, Koppány Levente gondoskodik majd Jennifer Lopez és csapatának étkezéséről budapesti tartózkodása alatt.

Hatalmas titok derült ki a bodzáról, ezt biztos nem tudta róla
A bodza sokak kedvenc szörpféléje, de méz, zselé, lekvár, sőt pálinka is készíthető belőle.

Mutatjuk a bundás kenyér döbbenetes titkát
Gondolták volna, hogy a legnépszerűbb receptek közé tartoznak a Mindmegettén a különféle bundás kenyerek?