Közelebb van az óraátállítás ideje, mint gondolná

Hamarosan egy órával tovább élvezhetjük a napsütést.

Magyar Nemzet
Forrás: Alon2023. 03. 06. 19:07
Time,Management,Concept.,Male,Hand,Adjusting,Or,Changing,The,Time
2050415342 Fotó: UnderhilStudio
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március utolsó vasárnapján, egészen pontosan 26-án hajnali két órakor kell majd egy órával előbbre állítani az órákat, hajnali 3 órára. Ez azt jelenti, hogy hétfőre virradóra egy órával kevesebbet alhatunk, érdemes lehet erre is felkészülni. 

Idén egyébként még egyszer át kell majd állítani az órákat, ez október 29-én vasárnap, hajnali háromkor lesz esedékes, amikor eggyel vissza, azaz hajnal két órára kell majd állítani a mutatókat.

Magyarországon egyébként 1954 és 1957 közt az elektromos kapacitási nehézségek miatt alkalmazták az időátállítást, amelyet aztán 1958 és 1979 között szüneteltettek. 

Ezt követően történt meg, hogy az Európai Unió 1980-ban hozta összhangba a nyári időszámítást annak érdekében, hogy az egységes piacon egyszerre történjen az óraátállítás, így a kereskedelem is rendeltetésszerűen működhessen – írja az Alon. A jelenlegi irányelv szerint az uniós tagállamoknak március utolsó vasárnapján kell váltani nyári időszámításra, és október utolsó vasárnapján a télire, így hamarosan egy órával tovább élvezhetjük a napsütést. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.