Rákanyarodott a drogbáró vízilova a sztrádára, nem élte túl

Elütötték Pablo Escobar néhai drogbáró túlszaporodott nílusi vízilovainak egyikét Kolumbiában – közölték szerdán a helyi környezetvédelmi hatóságok.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 04. 13. 7:34
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „karambol” Escobar egykori birtokának közelében történt, a Bogotát és Medellínt összekötő autópályán. A balesetben érintett terepjáró utasai sértetlenek maradtak.

A víziló a helyszínen elpusztult. David Echeverri López, a Cornare környezetvédelmi hatóság biológusa felhívta figyelmet, hogy a vadállatok már csak azért is veszélyt jelentenek az emberekre, mert sokan közülük átkelnek a forgalmas autópályán.

A vízilovak kiszámíthatatlanok, bármely pillanatban emberre támadhatnak

– hangsúlyozta.

A medellíni drogkartell hajdani vezetője két vízilovat és más egzotikus állatot, köztük zsiráfokat, zebrákat és kengurukat tartott a farmján.

Halála után ezek többségét eladták, a vízilovak azonban a helyükön maradtak, ellenőrizetlenül szaporodtak, és mára az Afrikán kívüli legnagyobb, több mint 100 egyedből álló populációt alkotnak.

A Dél-Amerikában invazív fajnak számító vízilovak egyre több problémát okoznak, őshonos állatfajokat szorítottak ki, halászokat támadtak meg. Kolumbia nemrég felvetette, hogy 70 példányt Indiába vagy Mexikóba telepíthetnének át a helyi állomány létszámának csökkentése érdekében.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.