Állítólag idegen csillagflotta vette célba a Földet, ami Gyöngyösről is látszott

A gyöngyösi Taurus Csillagvizsgálóban június közepén rögzítették ezt a felvételt – olvasható a Heves vármegyei hírportál, a HEOL cikkében.

Magyar Nemzet
Forrás: HEOL.HU2023. 06. 28. 17:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Heves vármegyei hírportál, a HEOL gyöngyösi olvasója, Ladányi Zsolt küldte be azt a felvételt, amelyen egy, a bolygónk felé tartó idegen csillagflotta látható. Ahogy a levelében fogalmazott,

hihetetlenül gyorsan, 522 ezer kilométer/óra sebességgel közelít felénk ez a 8,5 fényév átmérőjű gömbhalmaz.

Ladányi Zsolt további tudományos részleteket is megosztott a megfigyeléséről:

„Sűrű csillagmezőben próbálja álcázni magát, de szemfüles csillagászok már kis távcsövekkel ki tudják szúrni! Fegyvere hét változócsillag, amik a gömbhalmaz központjában helyezkednek el. Diffúz röntgensugárzással működő hajtóműve ISM nyomokat hagy mögötte. Technológiája 13,7 milliárd év alatt fejlődött ki. De csak semmi pánik! 32 900 fényév távolságra van még tőlünk, és mi már felkészültünk. Gyöngyösön, a Taurus Csillagvizsgáló 200/1000 Newton távcsöve fogja elhárítani a támadást, egy Canon 750 D asztroágyúval. Eddig 120 darab 300s lövést adtak le rá, iso 800 erősséggel. A célzásban PHD2, és APT szoftverek segítettek. A találatot megerősítették a napokban! A DSS program súlyos sérüléseket detektált a csillagflottán, amit a PS 2018 cc is megerősített. Kijelenthetjük, hogy a veszély elmúlt, a világ megmenekült! – írta bejegyzésében.

Borítókép forrása: HEOL

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.