Három méter magasra ágaskodott a kígyó, aminek akkora feje volt, mint egy lónak

Közép-Afrika mélyének áthatolhatatlan esőerdeiben lapulhat a szörny.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 06. 14. 14:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régóta létezik egy furcsa, a Kongó-medence környékén élő legenda, amely egy vasúti kocsi hosszúságú óriási kígyóról beszél, amely Közép-Afrika mélyének áthatolhatatlan esőerdeiben lapul – írja az Origó

A Kongó-medence kígyószörnyetegének léte a tudomány szintjén kérdéses, ám az Origó szerint mégis rémisztő történet. Remy Van Lierde, a belga légierő ezredese, aki még a második világháború idején a RAF, a brit királyi légierő kötelékében kezdte el katonai repülős szolgálatát, 1980-ban a Mysterious World című brit tévéműsorban interjút adott a neves sci-fi írónak, Arthur C. Clarke-nak – írja a portál. Van Lierde azt állította, hogy 1959-ben, miközben egy felderítő feladat végrehajtása során helikopterével az akkor még belga megszállás alatt álló kongói Katanga tartomány felett repült át, egy 

óriási, zöldesbarna színű kígyóra figyelt fel, amely feltehetően éppen napozott a bozótos, füves sík területen.

Van Lierde elmondta, hogy gyakorlott helikopterpilótaként nagy pontossággal képes felmérni a földi tárgyak méretét a levegőből, főleg alacsony magasságból.

„A kígyó, amit ott láttam, közel ötven láb (azaz tizenöt méter) hosszú lehetett”

– nyilatkozta a műsorban. Azt is elmondta, hogy amikor felfedezte a bozótos terepen napozó hatalmas kígyót, alig tíz méter magasan repült.

Van Lierde szerint a kígyó a helikopter zajától felriadva váratlanul csaknem három méter magasra ágaskodott fel. „Nagyon tisztán láttam a fejét, amely akkora lehetett mint egy lóé, erős, háromszög formájú állkapcsokkal" – fűzte hozzá. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.