időjárás -2°C Taksony 2023. november 29.
logo

Milliárdos bevételt hoz egyetlen traffipax

Magyar Nemzet
Forrás: Vezess.hu
2023.09.24. 22:20 2023.09.24. 22:25
Milliárdos bevételt hoz egyetlen traffipax

Németország legtöbbet bírságoló sebességmérője egy hídpillér mellett áll a B27-es úton, Reutlingen közelében, és a tz.de beszámolója szerint naponta akár háromezer gyorshajtót is lefotóz írja a Vezess.hu.

Azt mondják, nincs még egy készülék Németországban, amely ennyi szabálysértést rögzítene naponta.

 

Gyorsan visszahozta az árát

A rekorder traffipax telepítése és üzembe helyezése ötvenezer eurós költséget jelentett a német államnak, ami nagyjából húszmillió forintot tesz ki, de ez az összeg nagyon hamar megtérül.

Egy erősebb napon a sebességmérő százezer eurónyi büntetés kiszabásához elegendő adatot gyűjt (negyvenmillió forint), az éves „bevétele” körülbelül négymillió euró, azaz másfél milliárd forint.

A helyszínen sebességmérésre figyelmeztető tábla nincs kihelyezve, a megengedett legnagyobb tempó pedig óránként 120 kilométer, így nem nehéz belefutni a bírságba a környéken.

Viszonyításképpen érdemes megjegyezni, hogy Magyarországon idén az első félévben az ország traffipax masinái összesen 11,3 milliárd forintnyi büntetést osztottak ki.

Ez a hét a gyermekek biztonságáról szól

Magyarországon évente 14-15 ezer személyi sérüléses baleset történik, és 1000–1500 gyermek sérül meg sokszor amiatt, mert nem megfelelő gyermekülésbe ültetik őket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.