Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Jégeső csapott le az utasszállítóra hatezer méter magasan + fotók

Az Austrian Airlines gépében súlyos károk keletkeztek.

2024. 06. 10. 17:59
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatezer méteres magasságban csapott le a jégeső Ausztria felett az Austrian Airlines Palma Mallorcaból Bécsbe tartó Airbus A320-200 típusú utasszállító repülőgépére – számolt be róla az Aeropeep repülési szakportál

Beszámolójuk és a közzétett képek alapján a vihar rendkívüli károkat tett a gépben: többek között betörte a pilótafülke ablakát, és részben letépte az orrát.

A pilóták lényegében vakon, de végül sikeresen landoltak Bécsben. Szerencsére az incidensben nem sérült meg senki. A pilóták elmondása szerint a meteorológiai radarukon valamiért nem látták a közelgő vihart.

Mint arról az MTI is beszámolt, egy ember eltűnt, egy másik meghalt az ausztriai viharokban és áradásokban, és jelentős anyagi kár is keletkezett. A halálos áldozat egy 36 éves horvát munkás, aki földmunkagéppel dolgozott, de a járművel együtt egy patakba zuhant, és a kabinba rekedve találtak rá. Az újjáélesztési kísérletek ellenére a kórházban elhunyt.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.