Elhunyt a Bud Spencer- és Terence Hill-filmek egyik visszatérő kaszkadőre

Terence Hill is megemlékezett barátjáról, aki számos filmben feltűnt oldalán.

2024. 07. 27. 16:54
Középen Arnaldo Aldo Dell'Acqua a Bombajó bokszolóban. Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oka van annak, hogy Arnaldo Dell’Acquát miért becézték „Mosolygósnak”: örömöt és energiát hozott a forgatásba és az életbe is. A világ egy kicsit sivárabb hely lesz nélküle. Hiányozni fogsz, barátom – ezekkel a szavakkal búcsúzott közösségi oldalán Terence Hill a napokban elhunyt olasz színésztől és kaszkadőrtől. A Bud Spencer- és Terence Hill-filmek egyik visszatérő mellékszereplője 86 esztendősen halt meg július 23-án.

Az egyik legnagyobb rajongói oldal adatai alapján „Aldo” először az 1969-es Akik csizmában halnak című filmben kapott szerepet a Bud Spencer és Terence Hill oldalán.

Ezt követően Az ördög jobb és bal kezében, illetve ennek folytatásában, Az ördög jobb és bal keze 2-ben is feltűnt. Ezután pedig szinte elmaradhatatlan mellékszereplője volt az olasz páros filmjeinek: összesen 14-szer tűnt fel oldalukon, bár mindig statisztaként vagy epizódszerepekben.

Többek között láthatjuk:

  • a Bűnvadászokban,
  • a Bombajó bokszolóban,
  • a Banános Joe-ban,
  • az Akit bulldózernek hívtakban.
  • Utoljára az 1984-es Nincs kettő négy nélkülben játszottak együtt, ő volt az egyik zsoldos.

IMDb-oldala alapján rendkívül aktív és foglalkoztatott volt az olasz filmiparban, 124-ben kaszkadőrként, 52-ben színészként szerepelt.

Idén februárban a Bud Spencer- és Terence Hill-filmek egy másik visszatérő kaszkadőre is elhunyt: a Kincs, ami nincs zenét hallgató kalóza, Roberto Messina.

Szerencsére a filmek „örök fogköpője” Riccardo Pizzuti azonban 90 esztendősen is remek egészségnek örvend. Sal Borgese, a Kincs, ami nincs Anuluja 87 esztendős, de szintén jó formában van

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.