Ma ünnepli születésnapját a Kincs, ami nincs Anuluja – így néz ki most

Sal Borgese több Bud Spencer- és Terence Hill-filmben is feltűnt, mindig emlékezeteset alakított.

2024. 03. 05. 14:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 5-én ünnepli 87. születésnapját Sal Borgese, a Bud Spencer- és Terence Hill-filmek egyik visszatérő mellékszereplője – emlékeztetett az egyik legnagyobb rajongói oldal. Az olasz színész életrajza szerint a páros nyolc filmjében tűnt fel. Legemlékezetesebb szerepei:

...az és megint dühbe jövük-ben ő az egyik rosszfiú, Ninfas. Hozzá fűződik a jól ismert mondat: „bunkó vagy, Bugsy!”

Illetve talán még emlékezetesebb, hogy a Kincs, ami nincs című filmben ő játssza az együgyű bennszülöttet, Anulut. 

Érdekesség, hogy a filmben parádés lett Anulu szinkronizálása. A 2018-ben elhunyt Jászai Mari-díjas színész, Székhelyi József kölcsönözte a hangját Sal Borgesének. Egy interjúban elárulta, hogy a munka során teljesen improvizált, a szövegben csak x-ek szerepeltek, tehát nem volt megírva, mit kell mondania. Habár a magyar verzió is zseniális, érdemes megnézni az eredeti olaszt is, amelyben Sal Borgese is remekül alakít.

Feltűnt még például Terence Hill oldalán a Szuperzsaruban Paradicsomként, illetve 2000-ben és 2006-ban a Don Matteo című sorozatban ugyancsak vendégszerepelt.

Filmográfiájából kiderül, hogy rendkívül foglalkoztatott olasz színész, több tucat filmben kapott kisebb-nagyobb szerepeket. Még 2011-ben is forgatott. Ugyanakkor alighanem a Bud Spencer- és Terence Hill-filmek rajongói között a legnépszerűbb, amit igyekszik meghálálni, a különböző fesztiválok és események rendszeres vendége. Ott volt például tavaly nyáron a Gubbióban rendezett rajongói fesztiválon is.

A  Bud Spencer- és Terence Hill-filmek zenéit játszó magyar bandát, a Spencer Hill Magic Bandet is megörvendeztette már egy közös fotóval. 2019-ben Magyarországra is ellátogatott, az erzsébetvárosi filmnapokon vett részt egy másik jól ismert mellékszereplővel, Ricardo Pizzutival együtt. A fotók tanúsága alapján jó egészségnek örvend.

 

Borítókép: Sal Borgese tavaly nyáron egy rajongóval a Spencerhill Fesztiválon (Fotó: Spencerhill Festival)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.