A világjárvány körülményeihez alkalmazkodik egy prágai cirkusz

Egy kirakatban tart ötperces előadásokat egy prágai kortárs cirkuszi társulat. A műsort a járványügyi szabályok betartásával lehet megnézni előzetes jelentkezés után.

Forrás: MTI2020. 11. 18. 8:22
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A La Putyka Cirkusz igazgatója, Rosta Novak elmondta, hogy az előadásokkal a pandémia alatt is ki akarják elégíteni az élő kultúra iránti igényt.

A koronavírus-járvány miatt az összes prágai színház bezárt, akárcsak az iskolák és az éttermek.

A La Putyka Cirkusz azonban a körülményekhez alkalmazkodva továbbra is működik.

A cirkusz közönsége az utcáról nézheti a műsort. A nézők korlátozott számban, előzetes jelentkezés alapján tekinthetik meg az előadást: egyszerre csak legfeljebb egy-két ember vagy egy ennél nagyobb létszámú család. A társulat naponta tíz előadást tart, mindegyiket egyedi műsorral.

„Színészeink, akrobatáink, zenészeink, producereink és rendezőink mindent megtesznek annak érdekében, hogy örömet szerezzenek és szórakoztassanak”

– olvasható a társulat a Facebook-oldalán. Mint írták, fontos számukra, hogy kapcsolatban maradjanak a közönséggel, és az is, hogy formában maradjanak mindaddig, míg ismét kinyithatnak a színházak. Ezért akár egy embernek is játszanak. „Ez tart a felszínen minket” – hangsúlyozták.

A Cirk La Putyka szakmailag a kortárs cirkuszi vonalat követi, átlépi az akrobatika, a kortárs tánc, a bábjáték, a koncert és a sport közötti határvonalakat, és arra törekszik, hogy új perspektívát nyújtson ebben a műfajban.

Ismét Európa a világjárvány gócpontja

– Európa ismét a járvány gócpontja – figyelmeztetett a hónap elején Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai részlegének vezetője. A szervezet statisztikáiból kiderül, hogy az 55 országot – köztük Oroszországot és néhány ázsiai államot – tömörítő régióban egyetlen hét leforgása alatt több mint 1,7 millió új koronavírusos megbetegedést regisztráltak, az összes fertőzött száma pedig már meghaladta a 11 milliót. A WHO adatai szerint Európa öt legjobban pandémiasújtott állama sorrendben Oroszország, Franciaország, Spanyolország, az Egyesült Királyság és Olaszország. Lakosságarányosan viszont Andorrában, Csehországban és Belgiumban a legnagyobb a baj, ráadásul ezekben az országokban a halálozási arány is meglehetősen magas.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.