Repülőgép gázolt el egy medvét Alaszkában

A medve elpusztult, a Boeing 737-700-es repülőgép megrongálódott a szombat esti balesetben.

Forrás: ORIGO.HU2020. 11. 16. 12:44
null
Budapest, 2017. február 2. A Fõvárosi Állat- és Növénykert Tibor nevû kamcsatkai barnamedvéje 2017. február 2-án. A néphiedelem szerint, ha a medve ezen a napon kijön a barlangjából és nem látja az árnyékát, akkor nem lesz hosszú a tél. MTI Fotó: Kovács Attila Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barna medvét gázolt halálra leszállás közben egy repülőgép az alaszkai Yakutat repülőterén – írja az Origó.

A nőstény medve elpusztult, a Boeing 737-700-es repülőgép megrongálódott a szombat esti balesetben – közölték vasárnap a helyi hatóságok. Az utasok és a személyzet tagjai közül senki sem sérült meg.

Az anyamedve kétéves kölykével együtt bóklászott a leszállópályán, de a medvebocsnak nem esett baja.

Az első eset, hogy medvét gázoltak

A repülőtér 10 perccel az Alaska Airlines járatának érkezése előtt tisztította meg a leszállópályát, amelyen nem észlelték vadon élő állat nyomán.

A repülőgép pilótái már a földön, lassítás közben vették észre a gép előtt átszaladó medvéket.

A gép orra még nem érte el az állatokat, a kapitány azonban egy becsapódást észlelt a repülőgép bal oldalán, amikor áthaladtak a medvék fölött.

A képünk illusztráció
Fotó: MTI/Kovács Attila

A halálra gázolt anyamedve tetemét a leszállópálya közepétől hat méterre találták meg, a repülőgépnek a baloldali hajtóműve sérült meg. A javítás több napot vesz igénybe a légitársaság szerint.

Az alaszkai repülőtereken már korábban is előfordult, hogy repülőgépek szarvassal, karibuval, lúddal vagy más vadon élő állattal ütköztek, de ez az első eset, hogy medvét gázoltak el.

Belehalt a medvetámadásba egy kanadai nő

Fekete medve ölt meg egy 44 éves nőt a kanadai Saskatchewan tartományban augusztusban, lakott vidékektől távol eső nyaralójuk közelében, az áldozat éppen telefonon beszélt az édesapjával.

A helyi lapok keddi beszámolója szerint a tartományban rendkívül ritka a végzetes medvetámadás, 1983 óta nem történt ilyen a kanadai hegyi rendőrség (RCMP) szerint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.