Karácsony, az egykori tudós ma Süsüben hisz

Az ellenzéki moslékkoalíció vissza akarja forgatni az időt. Tíz évvel.

2021. 07. 17. 14:00
null
Forrás: Képernyőkép/Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ülök a fotelben, és az eszkimó színt olvasom, Madách Imre remekművének, Az ember tragédiájának utolsó előtti jelenetét. „Ádám: Mit járjuk e végetlen hóvilágot, / Hol a halál néz ránk üres szemekkel […] / Oda vezess, hol pálmafák virulnak, / A napnak, illatoknak szép honába, / Holott az ember lelke, erejének / Öntudatára fejlődött egészen. –

Lucifer: Ottan vagyunk. E vérgolyó napod. / Lábunk alatt a föld egyenlitője. – / A tudomány nem győzött végzetén.”

Bár kánikulától, globális felmelegedéstől szenvedünk, közben a sarki jégsapkák néhány esztendő leforgása alatt felükre zsugorodtak, Madách komor jóslata mégis igaznak bizonyulhat, amennyiben a sós víz felhígulása miatt megváltozik a tengeráramlások rendszere, amiért végül Észak-Európára jégkorszak köszön.

Hacsak a tudomány nem győz végzetén.

Emlékeznek, amikor a haladárok a tudomány mindenhatóságát harsogták, amikor a tudományt emelték a vallás helyébe, amikor a hit a tudományos eredményekben lett az egyetlen hit?

Aztán ha az oltási statisztikákat böngésszük, bizony szomorúan megállapíthatjuk, hogy a szabadnak, netán műveltnek titulált világban a Covid-átoltottság a húsz százalékot sem éri el. Azaz a tudomány hívei hirtelenjében oltásellenesek, orvostudomány-szkeptikusok lettek.

Mert hisznek olyan magasan jegyzett tudósnak, mint Karácsony Gergely. Ez a hús-vér Lucifer legutóbb azt hazudta, hogy „a 60 év fölötti, Sinopharmmal oltott idős polgárok érdemi részénél nem mutatható ki megfelelő számban a tüskefehérje elleni antitest”. Akkor hazudta ezt, amikor növelni kellene az átoltottságot, megelőzni a negyedik hullámot, legalábbis mérsékelni pusztító következményét az oltatlanokra. Mindez a hazugság a legtöbb vokssal közvetlenül megválasztott „politikustól” – hiszen Puzsér kapott annyi szavazatot, mint általában az egyéni országgyűlési képviselők.

A progresszív történelemtudomány nevében átírná Luciferünk a múltat. Az ellenzéki moslékkoalíció vissza akarja forgatni az időt. Tíz évvel. Olyan ez, mintha a laposföld-hívők kitörölnék a tudománytörténetből Püthagoraszt és Arisztotelészt. Mint ha a genderológusok Carl von Linnét, Charles Darwint száműznék a tudósok sorából.

Hacsak a tudomány nem győz végzetén.

De a tudományt foglyul ejtették egykori feltétlen hívei, akik most bizonyítják: sárkányok nem csupán éltek, de élnek ma is. Nem dinók vagy leszármazottaik, egyenesen Süsü! A zseniális Csukás István mesehőse.

Madáchi jégkorszakunkban a mesealakot Tiamat Legion Medusának hívják. Ő az a boldogtalan, egykori bankár, aki ma „a híres egyfejű”. Szerencséjére, mert a hétfejűeknek sorba levagdosták fejeiket a királyfik. És bár ma sem királyfi, sem királylány nem szerepelhet a píszi mesékben, sárkány igen. Persze csak ha gendersemleges, mint Tiamat Legion Medusa. Ha nem is a fejét, a hímvesszejét könnyű szívvel levágatta ez a szerencsétlen, meglehet, mert tudta: a gyíknak visszanő a farkuk.

(Borítókép: Tiamat Legion Medusa, aki sárkánnyá operáltatta magát. Forrás: Youtube)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.