időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Puzsér ezt nem mondhatja Nagy Ferónak

Teveli Zoltán
2021.08.23. 13:48 2021.08.23. 16:28
Puzsér ezt nem mondhatja Nagy Ferónak

Beleszállt Puzsér Róbert Nagy Feróba, olvasható a világhálón egy-két napja, mivel az acsarkodó kritikus valóban elég rútan fogalmazott a Beatrice frontemberének Kossuth-díja kapcsán.

Meglepetés nincs, Nagy Feró elismerése amúgy is nagyon fájt valamiért a liberálisoknak, így Puzsérnak is, aki többekhez hasonlóan leírta a véleményét minderről. Aki akarja, olvassa el, nem a legjobban sikerült Puzsér-gyalázkodás, tud ő ennél jobbat is.

De egy dolog mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

„Nagy kár, hogy amikor Feró a Hősök terén Csurka István felszopójaként parádézott, még nem voltak a maihoz fogható anyagi lehetőségei” – írta Puzsér.

Eltekintve attól, hogy emelkedettnek nemigen lehetne nevezni ezt a megfogalmazást, hamis képet fest a valóságról. Amennyiben ugyanis Csurka Istvánnak – ahogy Puzsér Róbert fogalmaz – „felszopója” lett volna bárki is, az azt feltételezi, hogy a MIÉP alapítójának komoly hatalom lett volna a kezében, s kegyét rengetegen keresték akkortájt.

Az igazság viszont az – és most teljesen mindegy, hogy ki mit gondol Csurka Istvánról, a MIÉP-ről vagy Nagy Feróról –, hogy ha abban az időben valaki ki akarta csinálni magát, akkor a legjobb helyen járt, ha a MIÉP közelében volt.

Nagy Feró például ünnepelt sztár volt az 1990-es évek elején, szinte naponta feltűnt a televízióban, még Friderikusz is a térdét csapkodta a rocksztár szókimondó humorát hallva. Aztán mikor Feró kiállt Csurka mellett, a Magyar Televízió azonnal levette őt a képernyőről, mondván, a humora gusztustalan.

De nem egyedi eset volt ez. A kiváló színész, Horváth Gyula is egyik pillanatról a másikra eltűnt a Szomszédokból, amint kiderült, hogy ő is szimpatizál a MIÉP-pel. Egy többszörös magyar bajnok vívót azért rúgtak ki edzőként a sportegyesületétől, mert a főnöke meglátta őt egy MIÉP-tüntetésen. 

De ez csak a kirakat, hallottunk ilyen történeteket, nem egyet akkoriban.

Hogy mit jelentett a kilencvenes évek közepén vállaltan a MIÉP szimpatizánsának lenni, azt életkorából fakadóan tudnia kellene Puzsérnak is. Ezért hamis és hiteltelen a Nagy Feró elleni kirohanása.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.