idezojelek

A Népszava egykori főszerkesztője Orbánra támadt

Kimutatta a foga fehérjét.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined
Fotó: Soós Lajos

Felhévizy Félix hatalmas felfedezést tett. Egyre ügyesebben mozog a konyhában. Na azért ez nem egészen igaz, de például pörköltet készíteni nagyon jól megtanult. A hírlapíró a főzést egyébként azért kedvelte, mert közben nagyon jól lehetett elmélkedni és természetesen amíg elkészült az adott étel, megihatott egy-két pohár vörösbort is a hozzáértő kóstolgatás közben. Most éppen egy rotyogó sertéspörkölt fölött jutott eszébe egy érdekes összefüggés, Németh Péternek a Hírklikken elkövetett gyomorforgató, Orbán Viktort arcátlanul gyalázó írása kapcsán.

A fiatalabb baloldali megmondóemberek gyakorlatilag már hozzászoktak a politikai oldaluk 2010 óta tartó vereség sorozatához. De a régi nagy öreg komcsik nagyon nehezen viselik azt, hogy elvesztették a régi mindenhatóságukat. Valószínű a személyiségbeli és emberi hiányosságai mellett ez a hatalmas dilemma okozhatta azt, hogy Németh Péternek elgurult a gyógyszere. Kiemeltem pár mondatot a Hírklikk impresszuma szerint szakmai vezetőként aposztrofált vérbalos újságíró cikkéből, aki egyébként mosolyogva feltűnik az új, baloldali propaganda videóklipben is, annak ellenére, hogy magát természetesen független, objektív újságírónak tartja:

„[...] Orbán igyekszik önmagát a plebejus politikus képében feltüntetni; úgy beszél, úgy öltözködik, még a testsúlyára sem ügyel, idomul korosztálya – fogalmazzunk így – hétköznapi alkatához. Igen: Orbán próbálja elhitetni híveivel, hogy ő egy közülük, a népből vétetett, pörköltszagú öltönyt visel, disznót öl, pálinkát készít és iszik, amellett pedig erősen hívő ember, igazi templomjáró. [...]”

Milyen érdekes, hogy a naphosszat a magyar melósok problémáival foglalatoskodó, parizert zabáló, alpári monológokat mondó Jakab Péterrel semmi baja sincs Németh elvtársnak. Orbánnal bezzeg igen, ő hamis plebejuspolitikát folytat szerinte. Na és természetesen minden ördögtől való gonoszságot is csinál mellette: nem figyel a testsúlyára, pálinkát készít, iszik, pörkölt is bejátszik nála és még templomjáró is.

– Hallatlan! Ugyanott tartunk, ahol jó pár héttel ezelőtt, amikor Karácsony Gergely próbálta meg a miniszterelnököt a külső tulajdonságaival támadni. Ezek az emberek nem tudnak fogást találni Orbán Viktoron és a kormány munkáján ezért aljasulnak ennyire le, hogy az ellenfelük külső tulajdonságait kritizálják – háborgott Felhévizy Félix, és közben arra gondolt, hogy milyen véleményt formálna róla Németh elvtárs az immár készre főtt pörköltje láttán. De nem sokat foglalkozott ezzel a gondolattal, leült az ebédlőasztalhoz és jóízűen fogyasztani kezdte a közben leszűrt galuskával a kiskanálnyi tejföllel megbolondított, gőzölgő mangalicapörköltet, tejfölös uborkasalátával.

Borítókép: Németh Péter, a Népszava tiszteletbeli főszerkesztője (jobbra) átveszi a Szabad Sajtó-díjat Kránitz Lászlótól, a Szabad Sajtó Alapítvány elnökétől (középen) és Molnár Gyulától, az MSZP elnökétől (balra) Budapesten, a Danubius Flamenco hotelben 2018. március 15-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.