időjárás -1°C Mária 2021. December 8.
logo

Boldog Karácsony

Teveli Zoltán
2021.11.25. 17:14 2021.11.26. 16:13
Boldog Karácsony

Budapest főpolgármesterének két arca van a Facebookon. Az egyik a sértődött, amelyik általában az Orbán Viktort, vagy a Fideszt érintő posztok hangvételét hatja át. Karácsony Gergely ilyenkor általában fenyeget, vétóval, bírósággal, letagad, majd másnap már alap információnak veszi azt, amit letagadott, s más valamit tagad le (lásd: Városháza-botrány). Karácsony ilyenkor szemlátomást dühös, hívei pedig ölelgetős és szívecskés lájkokkal fejezik ki együttérzésüket, amiért ez a bátor ember szembeszáll a gaz hatalommal, ha már a főpolgármesterkedés nem megy neki.

De Karácsony Gergelynek van egy másik arca is a közösségi médiában. Ez rendszerint akkor jön elő, ha számára valami tetszetős fordulat történik a nagyvilágban, mondjuk új elnöke lesz az Egyesült Államoknak, polgármestert választanak Isztambulban, netán egy jobboldali párt győz Csehországban.

És most nagyon boldog lett Karácsony, mert Németországban megállapodtak a kormánykoalíciót adó pártok, és összeáll a szociáldemokrata–zöld–liberális szövetség. Karácsony úgy fogalmazott, hogy ez kiváló hír a magyaroknak.

Írt is néhány programpontot, mi minden jó dolgot tervez ez az új német kormánykoalíció, ám ezek között még véletlenül sem említett meg két érdekességet, hogy a választásra jogosultak életkorát leszállítanák 16 (!) életévre, illetve a tervek szerint legalizálnák a marihuánát.

Mindezt már nem propagálta Budapest főpolgármestere, de biztosan ezek miatt is boldog, mint ahogy amiatt is, mert „Németországban a változás elkezdődött, a berlini gyors elindult, és meg sem fog állni Magyarországig!” – írta szemrebbenés nélkül Karácsony.

Mert az olyan egyértelmű, hogy egy magyar ellenzéki megnyilvánuló, ha szeretne valamit, ahhoz külföldről vár segítséget. Lehet éppen az USA, vagy Németország, mindegy, a lényeg, hogy a külföldiek segítenek, és az nekünk jó lesz – legalábbis Karácsony, a momentumos „hazafiak” és a többi ellenzéki potentát szerint. Nekik magától értetődő, hogy a magyar választók akaratát külföldi segítséggel kell befolyásolni, megváltoztatni. A feddhetetlen új német kormány csillogó szemmel szeretne segíteni nekünk, magyaroknak, a „feddhetetlen” Olaf Scholz vezetésével.

Vajon miért néz (ebben a kérdésben is) hülyének minket Karácsony Gergely?

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!